Nyhet | E.ON och Google blir partners, expanderar marknaden för solenergi - E.ON
apartment up_arrow boka_tidboka_tidcheckmark Imported Layers Copy 3Imported Layers Copy 3close_icon close_iconcontract-details direction error-messagefacebook Kalender_24x29Artboard 1 Kalender_24x29Artboard 1 rorligt_icon copygoogle_plushouse instagram_icon mailmailmap_pin_selected_map_pin EAC9921F-E050-4152-9E00-5A9E1CAFA966Type something Imported Layers Copy 2Imported Layers Copy 2 Imported Layers Copy rabatt_icon Created with bin/sketchtool. radgivning_icon Created with bin/sketchtool. sms_icon Created with bin/sketchtool. Imported Layers 7Imported Layers 7 translate_icontwitteruser-contract vattenkraft_icon copy 3Customization

E.ON och Google blir partners, expanderar marknaden för solenergi

För första gången blir den digitala plattformen Sunroof tillgänglig utanför den amerikanska marknaden. Den är baserad på Google Earth, kartor och 3D-modeller och förenklar nu tyska husägares möjligheter att skaffa solceller.

Publicerat 3 maj 2017

E.ON och Google ingår idag partnerskap och expanderar därmed möjligheterna till solenergi på den tyska marknaden genom plattformen Sunroof. Det är första gången tjänsten erbjuds utanför den amerikanska marknaden. Runt sju miljoner byggnader i Tyskland omfattas av Sunroof, exempelvis storstadsområden som Berlin, München, Rehn-Main och Rühr-området. Den digitala teknologin gör att husägare enkelt och exakt kan fastställa potentiell solkapacitet för sitt hem och få installationsplaner för en solcellsanläggning. Den enda som krävs är att skriva in hemadressen på webbplatsen.

Det är E.ON, Google och mjukvaruproducenten Tetraeder har gått samman i den tyska satsningen på solenergi. Webbplatsen Sunroof använder bland annat Google Earth, kartor och 3D-modeller för att ge så exakt information som möjligt. Sunroof räknar ut hur mycket solen årligen skiner på ett tak och tar även hänsyn till väderdata, solens position i olika årstider, taklutning och skuggor från omgärdande byggnader och träd. Därefter konverteras informationen om solstrålarna till energi och en möjlig kostnadsbesparing räknas ut. E.ON har även en ”solskensgaranti” där företaget garanterar solkalkylen och kompenserar för en eventuell utebliven kostnadsbesparing.

– Med Sunroof ökar vi digitaliseringen av solcellsmarknaden och visar tydligt vilken potential den digitala tekniken har i skiftet som nu pågår på energimarknaden, säger Karsten Wildberger, COO på E.ON i Tyskland.