E.ON och Håll Sverige Rent i samarbete mot skräpet

I samarbete med Håll Sverige Rent drar E.ON nu igång initiativet ”E.ON Power Clean-up”. Syftet är att göra en insats för miljön och samtidigt uppmuntra företagets medarbetare till motion i friska luften.

Kvinna plockar skräp på strand
Bildkälla: BBDO Nordics/Shutterstock. Fotograf: STEKLO

Att kombinera motion med skräpplockning i naturen har blivit en allt vanligare aktivitet. Under våren startar E.ON initiativet E.ON Power Clean-up, som ska skapa hållbarhet för såväl miljön som våra medarbetare.

– Med satsningen E.ON Power Clean-up gör vi en viktig insats för naturen och miljön, samtidigt som vi tar hand om vår egen hälsa. Året som gått har ju varit minst sagt speciellt, men med E.ON Power Clean-up hoppas vi skapa ett engagemang som både vi och miljön mår bra av, säger Marc Hoffmann, vd E.ON Sverige.  

E.ON Power Clean-up genomförs i samarbete med den ideella organisationen Håll Sverige Rent, vars långsiktiga vision är ett samhälle där ingen skräpar ner.

– Det är mycket glädjande att E.ON gör den här satsningen och att de dessutom vill göra den tillsammans med oss. Och i det här fallet är det inte bara det plockade skräpet i sig som kan göra skillnad, det har också ett stort symbolvärde att ett av Sveriges största energibolag vill vara med och visa vägen mot ett skräpfritt samhälle, säger Johanna Ragnartz, vd på Håll Sverige Rent.

E.ON Power Clean-up drar igång i månadsskiftet april/maj och pågår fram till sommarsemestern.