Nyhet | E.ON prisas för arbete med startups - E.ON
apartment up_arrow boka_tidboka_tidcheckmark Imported Layers Copy 3Imported Layers Copy 3close_icon close_iconcontract-details direction error-messagefacebook Kalender_24x29Artboard 1 Kalender_24x29Artboard 1 rorligt_icon copygoogle_plushouse instagram_icon mailmailmap_pin_selected_map_pin EAC9921F-E050-4152-9E00-5A9E1CAFA966Type something Imported Layers Copy 2Imported Layers Copy 2 Imported Layers Copy rabatt_icon Created with bin/sketchtool. radgivning_icon Created with bin/sketchtool. sms_icon Created with bin/sketchtool. Imported Layers 7Imported Layers 7 translate_icontwitteruser-contract vattenkraft_icon copy 3Customization

E.ON prisas för arbete med startups

E.ON har under några år målmedvetet arbetat med att samarbeta med startups, det vill säga nystartade företag med nya affärsinnovationer. Nu har arbetet vunnit pris. Det är initiativet Ignite Sweden som utsett E.ON till vinnare i kategorin ”Best Startup Collaborator”. Bakom Ignite Sweden står en rad stora företag och initiativet finansieras av bland andra Vinnova och Energimyndigheten.

Uppdaterat 27 november 2018
Publicerat av E.ON Energilösningar (handel)

– För oss som stort företag är det naturligt samarbeta med nya företag och idéer som sedan kan skalar upp och växer till lönsamma företag, säger Sara Hamlin, affärsutvecklare på E.ON.

Som en del i detta arbete driver E.ON acceleratorn :agile som fungerar som en kuvös för företag med nya idéer inom energi och hållbarhet med syfte att hitta samarbeten och synergier mellan E.ON och bolagen och tillsammans skapa tillväxt. Det senaste exemplet på ett framgångsrikt startupföretag är OurGreenCar, en fordonspool som tillhandahåller elbilar, elscootrar och elcyklar till både företag och organisationer. På kort tid har de fått både bostadsrättsföreningar och företag att ge sina boende respektive personal tillgång till elfordon för mer hållbara resor.

– E.ON visar att det är möjligt att driva innovation genom startup-samarbeten. Det är svårt för stora företag att samarbeta med startups, de största hindren är ofta upphandlingsregler och skillnad i kultur. Det krävs både eldsjälar samt ett öppet och innovativt förhållningssätt för att det ska lyckas. Här är E.ON en förebild för andra storföretag, och vi är väldigt glada över att ha med dem i Ignite, säger Stina Lantz, projektledare för Ignite Sweden.