Nyhet | Effektiv helikopterhjälp vid röjning efter storm - E.ON
apartment up_arrow boka_tidboka_tidcheckmark Imported Layers Copy 3Imported Layers Copy 3close_icon close_iconcontract-details direction error-messagefacebook Kalender_24x29Artboard 1 Kalender_24x29Artboard 1 rorligt_icon copygoogle_plushouse instagram_icon mailmailmap_pin_selected_map_pin EAC9921F-E050-4152-9E00-5A9E1CAFA966Type something Imported Layers Copy 2Imported Layers Copy 2 Imported Layers Copy rabatt_icon Created with bin/sketchtool. radgivning_icon Created with bin/sketchtool. sms_icon Created with bin/sketchtool. Imported Layers 7Imported Layers 7 translate_icontwitteruser-contract vattenkraft_icon copy 3Customization

Effektiv helikopterhjälp vid röjning efter storm

Efter en storm arbetar vi med att röja träd som fallit på elledningar. Arbetet har underlättats och påskyndats en hel del med hjälp av specialutrustade helikoptrar.

Uppdaterat 27 december 2016

I november drabbades vi av ett oväder och nu är vi återigen beredda att röja träd efter stormen Urd. Efter ovädret i november kunde vi efter några dagars flygningar och besiktning av det berörda ledningsnätet konstatera att upp emot 300 träd låg på ledningarna. För att kunna jobba effektivare tog vi hjälp av helikoptrar med specialutrustning. Med hjälp av en gripklo och knivar, som hänger långt under helikoptern, kan grenar och träd snabbt kapas på ett säkert sätt.

– Det här är mycket säkrare än att montörer ska gå ut i terrängen med motorsåg och med risk att skada sig, säger Björn Persson, regionchef på E.ON.

Storsatsning på vädersäkring har gett resultat

De senaste åren har vi gjort stora insatser för att vädersäkra våra ledningar. En mycket stor del av nätet har grävts ner i marken och många av ledningarna som fortfarande hänger i luften har bytts till isolerade kablar, som gör att det inte blir strömavbrott när det till exempel ligger ett träd mot dem. Vi kan nu se att denna satsning har gett resultat. Utan den hade mångdubbelt fler kunder blivit utan elförsörjning vid oväder.