Nyhet | Energispar för din telefon i sommar - E.ON
apartment up_arrow boka_tidboka_tidcheckmark Imported Layers Copy 3Imported Layers Copy 3close_icon close_iconcontract-details direction error-messagefacebook Kalender_24x29Artboard 1 Kalender_24x29Artboard 1 rorligt_icon copygoogle_plushouse instagram_icon mailmailmap_pin_selected_map_pin EAC9921F-E050-4152-9E00-5A9E1CAFA966Type something Imported Layers Copy 2Imported Layers Copy 2 Imported Layers Copy rabatt_icon Created with bin/sketchtool. radgivning_icon Created with bin/sketchtool. sms_icon Created with bin/sketchtool. Imported Layers 7Imported Layers 7 translate_icontwitteruser-contract vattenkraft_icon copy 3Customization

Energispar för din telefon i sommar

Att hitta ett eluttag till telefonladdaren under långa dagar i solen kan vara svårt och en urladdad telefon är en tråkig anledning att behöva gå in. Vi har tipsen på hur du undviker att ladda så ofta i sommar.

Publicerat 5 juli 2017

Håll batteriet i form

Telefonernas batterier är värmekänsliga och gjorda för att fungera bäst i rumstemperatur. Se till att telefonen inte ligger i sol, i ett fönster eller utomhus. Ta helst ut den ur sitt skal under varma dagar eftersom det kan göra telefonen onödigt varm, vilket i sin tur påverkar batteriet.

De flesta telefoner använder någon form av litiumbatterier och för att hålla sig i form bör elektronerna i dem få röra sig ibland. Därför är det bra att en gång i månaden ladda batteriet fullt och sedan låta det laddas ur helt.

Korta laddtiden

För att skynda på laddningen kan man slå på flygplansläget och låta telefonen vara i fred en stund, eller stänga av den helt, när den laddas. Att ladda i ett vägguttag går betydligt fortare än om du använder en USB-kabel kopplad till datorn.

Slipp ladda så ofta

  • Sänk ljusstyrkan på skärmen.
  • Är du inte uppkopplad mot ditt WiFi så letar telefonen ständigt efter nätverk att ansluta till. Därför kan det vara smart att slå av WiFi och Bluetooth.
  • Slå av platstjänster.
  • Minska antalet push-notiser. Som bonus blir det lättare att koppla av i sommar.