Att spela fotboll tillsammans är förenat med glädje, entusiasm, motion och gemenskap. Att som ung tillhöra ett lag, en gemenskap, där det finns idoler och förebilder att se upp till har en positiv effekt för ungas utveckling och välmående.

Med detta som bakgrund skapade Malmö Symfoniorkester med stöd av tre partnerföretag, varav E.ON är ett, en signatur-/klubblåt till hela fotbollsklubben FC Rosengård.

Det är en låt som spelare i alla åldrar, såväl A/senior som ungdoms- och juniorlag på både dam/flick och herr/pojksidan ska kunna ha glädje av i samband med träning, matcher, cuper etc.

Bakom låten står kompositörerna och artisterna Irya Gmeyner, Joy M’Batha, Grammisbelönade och nominerade Martin Hederos samt musikproducenten/ kompositören Povel Olsson. Under processen har de jobbat nära juniora och seniora fotbollsspelare från hela FC Rosengård.

Låten premiärframfördes offentligt 22 augusti 2021 i samband med höststarten för damallsvenskan efter sommar-OS och WorldPride i Malmö. Under matchen bar FC Rosengård ett exklusivt matchställ med Pride-tema. Tröjorna kommer sedan att auktioneras ut och intäkterna skänks till förmån för HBTQIA+-personer.

Det är viktigt för E.ON att bidra till att stärka den lokala gemenskapen och mångfalden i staden. Vi har under många år deltagit och sponsrat Pridetåget i Malmö. Profilerna i FC Rosengård har också en viktig roll som förebilder för många ungdomar. Fotboll och musik är två krafter som skapar glädje och energi.

Anna Bartholf marknadschef på E.ON

FC Rosengård är inte bara fotboll utan integrerar även utsatta grupper så de uppnår sina drömmar.