Nyhet | Företagsrådgivarna: ”Rådet sparade 15 000 kr per månad” - E.ON
apartment up_arrow boka_tidboka_tidcheckmark Imported Layers Copy 3Imported Layers Copy 3close_icon close_iconcontract-details direction error-messagefacebook Kalender_24x29Artboard 1 Kalender_24x29Artboard 1 rorligt_icon copygoogle_plushouse instagram_icon mailmailmap_pin_selected_map_pin EAC9921F-E050-4152-9E00-5A9E1CAFA966Type something Imported Layers Copy 2Imported Layers Copy 2 Imported Layers Copy rabatt_icon Created with bin/sketchtool. radgivning_icon Created with bin/sketchtool. sms_icon Created with bin/sketchtool. Imported Layers 7Imported Layers 7 translate_icontwitteruser-contract vattenkraft_icon copy 3Customization

Företagsrådgivarna: ”Rådet sparade 15 000 kr per månad”

Alla vardagar sitter E.ONs företagsrådgivare redo att hantera alla tänkbara energifrågor – och helst överträffa kundens förväntan. Som den gången då en rådgivare gav skattetips som sparade kundföretaget 15 000 kronor per månad.

Uppdaterat 9 november 2016
Publicerat av E.ON Försäljning

Elin Timander började som kundrådgivare på E.ON 2005 och är idag chef över en av två grupper med företagsrådgivare. På hennes avdelning jobbar totalt 35 personer.

– Stämningen är fantastisk här. Alla är så engagerade och många har jobbat länge. Tillsammans har vi faktiskt 411 års erfarenhet av kundservice, säger Elin Timander.

Gänget har också hyllats i SM i kundservice. 2013 hamnade de högst upp på prispallen och i fjol tog de silvret. Ett viktigt verktyg för att hela tiden förbättra servicen är de regelbundna mätningarna över kundnöjdhet.

– Vi ska överträffa kundens förväntan. Den som ringer ska känna sig välkommen och vi ska lösa deras ärende snabbt och med glädje. Målet är att de ska få hjälp även med det de inte visste att de behövde, säger Elin Timander.

Att teckna och flytta avtal eller anmäla strömavbrott är vanliga ärenden. Andra vill ha en samlingsfaktura, autogiro, energirådgivning eller fråga om E.ONs paket inom solcells- och värmepumpsanläggningar.

– Många ringer för att få veta vilket elavtal som passar just dem bäst. Då kan vi gå in via datorn och titta på deras anläggning, se deras förbrukning och med utgångspunkt i den ge rekommendationer. Om vi ser möjligheter till ett enklare eller mer fördelaktigt avtal föreslår vi det.

Men behoven är väldigt olika från kund till kund.

– Vår uppgift är att reda ut vad som är viktigast för just det här företaget.

Bäst pris eller trygghet? För kunder med liten förbrukning kan det vara bäst med avtal som löper över 3 eller 5 år, men det finns dem som ständigt vill hålla koll på prisutvecklingen – trots att de har stora anläggningar. Folk behöver få svar på sina frågor och erbjudas bra alternativ.

Men kan företagsrådgivarna hålla allting i huvudet?

– Elbranschen är stor och komplex och vi fortbildas varje vecka om nya produkter, tjänster och annat som är på gång. I samtalen med kunderna har vi tillgång till en kunskapsbank och expertgrupper. Systemet kan också automatiskt flagga om eventuella andra möjligheter än det kunden ringde om.

Som när en energiansvarig på en stolfabrik bara snabbt ville kolla över sina avtalsuppgifter, och E.ONs företagsrådgivare uppmärksammade att kunden inte utnyttjade den reducerade energiskatt som tillverkande industrier har rätt till. Det är lätt att förstå att kunden uppskattade det rådet, eftersom det sänkte månadskostnaden med minst 15 000 kronor och dessutom gav 130 000 kronor i retroaktiv återbäring.

– Vi arbetar för att göra det enkelt för kunden. Deras tid är värdefull. Vi ska hålla det vi lovar och alla ärenden ska lösas. Det är en härlig känsla att kunna hjälpa till.

Några vanliga frågor

 1. Hur funkar avtalet egentligen?
  E.ON har idag avtal baserade på miljöval, du väljer efter energislag som sol, vind eller vatten. För den som inte gjort något val finns basavtalet
 2. Hur ändrar jag adress?
  Det finns flera sätt att ändra adress: ring, chatta eller gör en flyttanmälan på Mina sidor eller E.ON Navigator.
 3. Mina sidor/Navigator, hur loggar jag in?
  Gå in på eon.se och klicka på ikonen i övre högra hörnet. I menyvalet där hittar du till inloggningen. Första gången behöver du ange ditt kundnummer.
 4. Hur blir vi egenproducenter?
  Här kan du läsa mer om hur du blir egenproducent.