Nyhet | Förstärkt beredskap hos E.ON – igen - E.ON
apartment up_arrow boka_tidboka_tidcheckmark Imported Layers Copy 3Imported Layers Copy 3close_icon close_iconcontract-details direction error-messagefacebook Kalender_24x29Artboard 1 Kalender_24x29Artboard 1 rorligt_icon copygoogle_plushouse instagram_icon mailmailmap_pin_selected_map_pin EAC9921F-E050-4152-9E00-5A9E1CAFA966Type something Imported Layers Copy 2Imported Layers Copy 2 Imported Layers Copy rabatt_icon Created with bin/sketchtool. radgivning_icon Created with bin/sketchtool. sms_icon Created with bin/sketchtool. Imported Layers 7Imported Layers 7 translate_icontwitteruser-contract vattenkraft_icon copy 3Customization

Förstärkt beredskap hos E.ON – igen

Enligt SMHIs prognos kommer det under tisdag och onsdag återigen att blåsa upp emot 25 m/s i vindbyarna över delar av E.ONs elnätsområden i bland annat Skåne, Halland och Blekinge. Därför har E.ON Energidistribution förstärkt beredskapen både i fält och i vår driftcentral.

Uppdaterat 23 oktober 2018
Publicerat av E.ON Energidistribution (nät)

– Vi följer alltid prognosen och har en tät dialog med SMHI för att säkerställa att vi mannar upp på rätt ställe om det skulle finnas behov, säger Peter Hjalmar, ansvarig för operativ drift på E.ON Energidistribution

Våra medarbetare i fält gör en viktig insats vid denna typ av arbete och ambitionsnivån att se till att kunderna har ström är stor.

– Samtidigt är vår absolut högsta prioritering att arbeta på ett säkert sätt. Vi uppmanar ingen att jobba i fält utan att en riskbedömning gjorts och vinden har mojnat. Det görs bäst av de som befinner sig på platsen, fortsätter Peter Hjalmar.

Sedan 2005 har vi på E.ON investerat över 30 miljarder kronor för att fortsätta säkra elleveranserna till våra kunder. Till 2023 ska alla E.ONs ledningar över 10 000 volt i Sverige vara vädersäkrade, och det ser vi redan nu har gjort nytta.