Nyhet | Framtidstron finns hos äldre i Sverige - E.ON
apartment up_arrow boka_tidboka_tidcheckmark Imported Layers Copy 3Imported Layers Copy 3close_icon close_iconcontract-details direction error-messagefacebook Kalender_24x29Artboard 1 Kalender_24x29Artboard 1 rorligt_icon copygoogle_plushouse instagram_icon mailmailmap_pin_selected_map_pin EAC9921F-E050-4152-9E00-5A9E1CAFA966Type something Imported Layers Copy 2Imported Layers Copy 2 Imported Layers Copy rabatt_icon Created with bin/sketchtool. radgivning_icon Created with bin/sketchtool. sms_icon Created with bin/sketchtool. Imported Layers 7Imported Layers 7 translate_icontwitteruser-contract vattenkraft_icon copy 3Customization

Framtidstron finns hos äldre i Sverige

Nästan hälften av alla européer tror att det kommer att finnas fler elbilar än fordon med förbränningsmotor om tio år. Detta framkom i en undersökning som genomförts av E.ON i åtta europeiska länder. De som är mest övertygade om detta är befolkningen i Rumänien. 68 procent tror att elbilarna är fler än konventionella bilar år 2027. I Sverige är motsvarande siffra bara 33 procent, och andelen är högre hos äldre än hos yngre.

Publicerat 2 oktober 2017

Varför andelen som tror på elbilens genombrott är så hög i ett land som Rumänien och är högre hos äldre än yngre i Sverige, ger undersökningen inte något svar på. Helt klart är att exempelvis E.ON arbetar målmedvetet för att undanröja eventuella hinder för att köra elfordon.

– I Danmark driver E.ON landets största laddnätverk, med 1300 offentliga laddstationer. Även i Sverige går nu utvecklingen av laddinfrastrukturen snabbt. E.ON har en rad samarbeten med kommuner, EU och privata aktörer såsom ICA, som skyndar på utvecklingen och underlättar för elbilsägare, säger Tore Harritshöj, chef för e-mobility inom E.ON i Norden.

Det intressanta är att andelen svenskar som tror att det finns fler elbilar är större i gruppen 50 – 59 år än hos yngre. När det gäller elcyklar är tron att det finns fler elcyklar än vanliga cyklar störst bland dem som är över 60 år.

Dessa resultat är en del av undersökningen: "Att bo i Europa" (Living in Europe) som E.ON och Kantar EMNID utförde i december 2016 då cirka 8 000 personer i Tyskland, Storbritannien, Italien, Tjeckien, Rumänien, Sverige, Turkiet och Ungern fick svara på frågor.