Graffitikonstnärer förskönar E.ONs landmärken

Tre Malmökonstnärer blev ombedda att göra områdena kring några av E.ONs landmärken lite vackrare. Nu är Heleneholmsverket omgärdat av djungel och ledningsarbetet mitt i centrum har blivit ett gatukonstverk.

E.ON har i samarbete med Glokala folkhögskolan låtit graffitikonstnärer göra platser i Malmö, där E.ON har verksamhet, lite mer levande.

– Ett av konstverken föreställer en djungel. Det symboliserar dels Malmös storstadsdjungel, men också att framtidens energiförsörjning måste leva i harmoni med naturen, säger Gustavo Rivano en av konstnärerna.

Förutom Gustavo har Marcus Kristofferson och Nils Salinder varit med i projektet där totalt tre konstverk har målats. På Möllevångstorget, vid Heleneholmsverket samt vid Lilla Torg där man har gjort en 3D-målning på marken intill ett ledningsarbete.

– Det har varit viktigt att ha ett miljötänk. Vi använder knappt någon sprayfärg och har återanvänt så mycket färg vi bara har kunnat, säger Gustavo Rivano.

Projektet är en del i E.ONs satsning GoLocal

– Vi vill vara nära människors vardag och med dessa konstverk ger vi Malmöborna en positiv upplevelse samtidigt som bilderna lyfter fram de vardagshjältar som ser till att Malmöborna har el och värme varje dag, året runt, säger Damir Radoncic på E.ON.