Det är den tiden på året igen när vi samlas och njuter av kräftor, västerbottenostpaj och vitlöksbröd. Men en kräftskiva är inte fullständig utan dekorationer. Här får du några tips på hur du skapar en snygg och hållbar kräftskiva med enkla medel.

Placeringsburk

Sätt en liten glasburk med citronvatten och en liten handduk vid varje plats. Skriv gästens namn på en papperslapp och sätt på burken tillsammans med en kvist av krondill. När ni har ätit några kräftor är det skönt att skölja händerna i citronvattnet.

Mångirlanger

Klipp två cirklar ur ett rött och ett gult papper, och låt den gula bli lite mindre än de röda. Vik båda papperen i fjärdedelar, åttondelar och sextondelar så att de får ett dragspelsmönster. Fäst den gula cirkeln på den röda med dubbelhäftande tejp. Gör tio stycken och fäst ett snöre mellan dem, så får du en mångirlang.

Girlanger med ledlampor

Lys upp augustikvällen med en girlang med ledlampor. Ledlampor blir inte varma, och därför kan du ha annat material nära lampan utan risk för brand. Ta en ljusslinga med ledlampor och klipp ut eller vik figurer och sätt runtom för ett mysigt ljus.

Återanvändbar sångbok

Gör en sångbok som kan användas om och om igen – ha sånghäftet i mobilen. Skapa en fin pdf-fil med era favoritsånger, och låt alla gäster ladda ner sitt eget exemplar. Då sparar ni papper och har ett sånghäfte även till nästa kräftskiva!