Nyhet | Har du klimatångest efter sommaren? - E.ON
apartment up_arrow boka_tidboka_tidcheckmark Imported Layers Copy 3Imported Layers Copy 3close_icon close_iconcontract-details direction error-messagefacebook Kalender_24x29Artboard 1 Kalender_24x29Artboard 1 rorligt_icon copygoogle_plushouse instagram_icon mailmailmap_pin_selected_map_pin EAC9921F-E050-4152-9E00-5A9E1CAFA966Type something Imported Layers Copy 2Imported Layers Copy 2 Imported Layers Copy rabatt_icon Created with bin/sketchtool. radgivning_icon Created with bin/sketchtool. sms_icon Created with bin/sketchtool. Imported Layers 7Imported Layers 7 translate_icontwitteruser-contract vattenkraft_icon copy 3Customization

Har du klimatångest efter sommaren?

Visst har sommaren varit fantastiskt härlig. Men de soliga dagarna har också väckt frågor och funderingar, inte minst kring klimatet.

Uppdaterat 13 september 2018
Publicerat av E.ON Energilösningar (handel)

Många kommer nog att komma ihåg sommaren 2018 och förknippa den med många sköna dagar. Men det torra vädret har förstås också lett till skogsbränder och vattenbrist. Förutom att känna med dem som drabbats är det lätt att drabbas av klimatångest.

Det finns mycket vi kan göra

Vi på E.ON vill agera och skapa en bättre framtid för kommande generationer, så att våra barn och barnbarn kan leva och växa upp i en värld lik den vi har fått uppleva. Det betyder att vi behöver fokusera på hur vi kan bidra till en förändring och hur vi tillsammans med våra kunder kan göra en skillnad, på riktigt.

– Det första jag tänker på är energin, på att använda den sparsamt och göra bra val för miljön, till exempel genom att välja el och värme från förnybara och återvunna källor. Men det är mycket annat vi kan göra som privatpersoner, till exempel resa kollektivt eller cykla när det är möjligt och bli mer medvetna på var den mat vi äter kommer ifrån och välja närproducerat, säger Anna Åhlander, miljöspecialist på E.ON.

Omställningen har börjat

Vårt ansvar är att minska vår klimatpåverkan, inte minst när det kommer till vår och våra kunders energiförbrukning. Senast år 2025 ska vi enbart erbjuda 100 % återvunnen och förnybar energi. Vi vill göra det enkelt för våra kunder att leva hållbart, så att vi tillsammans kan leva i ett samhälle som drivs av naturens kraft, inte på dess bekostnad. Omställningen är igång och vi är redan en bit på vägen.

– Just nu arbetar vi bland annat med att fasa ut de sista fossila bränslena från värmeproduktionen. Gamla reservpannor som eldats med exempelvis olja behöver ersättas med ny och effektiv utrustning eller konverteras, avslutar Anna Åhlander.

Så förnyar vi Sverige