Att gå från Hovdala till Sösdala till Tyringe till Hässleholms stadsfest på bara några minuter – det är väl ändå inte möjligt? Jodå, det är det visst! Tack vare ett samarbete mellan E.ON, Hässleholms kommun och HessleCity har elskåpen i Hässleholm folierats med bilder från hela kommunen, så nu finns alla sevärdheter inom bekvämt promenadavstånd.

Elskåpen har blivit uppiffade med drönarbilder från Hässleholms stadsfest, konstverket ”Pucken”, vattentornet i Bjärnum och friluftsbadet i Vinslöv. Initiativet kom från HessleCity (Hässleholms centrumförening) tidigare i år och E.ON och kommunen var inte sena att hänga på.

– Personligen tycker jag att det har blivit väldigt vackert och det verkar som om elskåpen har blivit ett uppskattat inslag i gatubilden, säger Martin Persson, E.ON. Det är många som stannar och tar sig en extra titt på bilderna.

En annan positiv effekt är att man sett att i städer där elskåp pyntats har klotter och otillåten affischering minskat. 

Att piffa upp de vanligtvis grå el- och transformatorskåpen är något som E.ON gjort flera gånger förut. Bland annat i Söderköping, Norrköping och Malmö. 

Elskåp i Hässleholm folierat med flygbild över Vittsjön.