Nyhet | Idag är det Elens dag! - E.ON
apartment up_arrow boka_tidboka_tidcheckmark Imported Layers Copy 3Imported Layers Copy 3close_icon close_iconcontract-details direction error-messagefacebook Kalender_24x29Artboard 1 Kalender_24x29Artboard 1 rorligt_icon copygoogle_plushouse instagram_icon mailmailmap_pin_selected_map_pin EAC9921F-E050-4152-9E00-5A9E1CAFA966Type something Imported Layers Copy 2Imported Layers Copy 2 Imported Layers Copy rabatt_icon Created with bin/sketchtool. radgivning_icon Created with bin/sketchtool. sms_icon Created with bin/sketchtool. Imported Layers 7Imported Layers 7 translate_icontwitteruser-contract vattenkraft_icon copy 3Customization

Idag är det Elens dag!

Idag är det Elens dag, och visst förtjänar den en egen dag? När vi nu befinner oss i en av årets mörkaste månader, känns det extra bra att uppmärksamma elens betydelse.

Uppdaterat 23 januari 2017

Den 23 januari firar vi Elens dag för att uppmärksamma vikten och värdet av att ha tillgång till el. Ibland kan vi inte föreställa oss vår vardag utan el, och det kan bli extra tydligt de gånger som oväder orsakar störningar eller strömavbrott infaller. Vi arbetar dagligen med att trygga elleveranserna till hushållen genom att bland annat investera i elnätet och röja träd nära ledningar för att förebygga strömavbrott.

En lättare vardag med el

Inte nog med att elen levererar värme och el till våra hem, men den har även bidragit till ett bättre samhälle. Tack vare elen har den industriella utvecklingen gått framåt och underlättat allt från hushållsarbete till sjukvården.

Innan den industriella utvecklingen kunde en familj lägga ner cirka 54 timmar i veckan på hushållsarbete - utöver det dagliga arbetet. De vardagliga sysslorna gjordes för hand och tog därför längre tid än vad de gör idag. Sedan 90-talet kan vi se att samma typ av vardagssysslor endast tar upp 15 timmar i veckan. Elen har kunnat underlätta vår vardag genom hushållshjälpmedel drivna på just el. Så att du istället kan göra saker som du tycker är roligare!

På grund av elen har vi en ljusare, varmare, friskare, trevligare och tryggare vardag. Det är viktigt att fira.