Nyhet | Gynnsamt läge att investera i solceller - E.ON
apartment up_arrow boka_tidboka_tidcheckmark Imported Layers Copy 3Imported Layers Copy 3close_icon close_iconcontract-details direction error-messagefacebook Kalender_24x29Artboard 1 Kalender_24x29Artboard 1 rorligt_icon copygoogle_plushouse instagram_icon mailmailmap_pin_selected_map_pin EAC9921F-E050-4152-9E00-5A9E1CAFA966Type something Imported Layers Copy 2Imported Layers Copy 2 Imported Layers Copy rabatt_icon Created with bin/sketchtool. radgivning_icon Created with bin/sketchtool. sms_icon Created with bin/sketchtool. Imported Layers 7Imported Layers 7 translate_icontwitteruser-contract vattenkraft_icon copy 3Customization

Gynnsamt läge att investera i solceller

Har du funderat på att investera i solceller? Med ROT-avdrag, statliga stöd och möjlighet till försäljning av överflödig el är läget just nu fördelaktigt.

Publicerat 10 juli 2017
Publicerat av E.ON Försäljning

Niklas Johansson är produktansvarig för solceller och batteri på E.ON – och han säger att det finns en rad faktorer många kanske inte tänker på när det kommer till att investera i solceller. Bland annat finns det sedan 2009 statliga bidrag för solcellsinvesteringar och över 500 miljoner kronor har redan betalats ut till företag, privatpersoner och organisationer som valt att satsa på solenergi.

Väldigt lite att tänka på som kund

Du kan även göra ROT-avdrag för 30 procent av arbetskostnaden.
Om du föredrar kan du istället välja att ansöka om statligt investeringsstöd, som då maximalt uppgår till 20 procent av dina totala kostnader. Ansöker gör du hos Länsstyrelsen vilket E.ON kan hjälpa kunden med.

– Just nu är det ett gynnsamt läge att investera, säger Niklas Johansson.

Han säger att om man som privatperson väljer att få installationen gjord av E.ON så är det väldigt lite att tänka på. Han säger att det i huvudsak är fyra faktorer som följer med ett solcellspaket: förbrukning, konsumtion, produktion och försäljning.

– Som privatkund har man en förbrukning, ett behov av energi. Det behovet kan man möta genom att producera el på egen hand eller konsumera el från oss. Det man själv producerar kommer under vissa delar av dygnet inte förbrukas – då kan man även sälja det till oss. På så vis kan vi hjälpa kunden i alla aspekter.