Nyheter | Kom igång med solceller! Här är din guide - E.ON
apartment up_arrow boka_tidboka_tidcheckmark Imported Layers Copy 3Imported Layers Copy 3close_icon close_iconcontract-details direction error-messagefacebook Kalender_24x29Artboard 1 Kalender_24x29Artboard 1 rorligt_icon copygoogle_plushouse instagram_icon mailmailmap_pin_selected_map_pin EAC9921F-E050-4152-9E00-5A9E1CAFA966Type something Imported Layers Copy 2Imported Layers Copy 2 Imported Layers Copy rabatt_icon Created with bin/sketchtool. radgivning_icon Created with bin/sketchtool. sms_icon Created with bin/sketchtool. Imported Layers 7Imported Layers 7 translate_icontwitteruser-contract vattenkraft_icon copy 3Customization

Kom igång med solceller! Här är din guide

Det är enkelt att skaffa solceller till din bostad eller sommarstuga. Här är guiden för dig som vill komma i gång och producera hållbar solenergi redan till sommaren.

Publicerat 18 maj 2017
Publicerat av E.ON Försäljning

Det är enklare än vad många tror att skaffa solceller. Faktum är att du kan vara igång på sex veckor och du behöver inte göra särskilt mycket själv.

– Sex veckor efter att avtalet är påskrivet kan du vara i gång och producera din egen solenergi. Vi tar hand om hela processen och gör det enkelt att skaffa solceller, säger Marie Klingmann, säljansvarig för solceller på E.ON.

1. Fundera över ditt energibehov

I Solcellskalkylen kan man fylla i vilken typ av hus man har och sin förbrukning. Förutom att den räknar ut den ungefärliga kostnaden kan man också se hur mycket solenergi man kan producera och hur lång tid det tar att betala tillbaka sin investering.

2. Ansök om bygglov

Vissa kommuner kräver bygglov och eftersom processen kan ta lite tid är det bra att undersöka detta först. Kontakta din kommun för att få reda på om det behövs i just din kommun.

3. Kontakta oss

Därefter kan du kontakta oss så förklarar vi hur processen går till och tillsammans med dig planerar vi för hur många paneler som behövs utifrån husets förutsättningar.

4. Dags för offert!

Efter samtalet skickar vi hem en offert som visar hur mycket solenergi som kommer produceras, hur många paneler som behövs och vad det kommer att kosta. Vi skickar även med en rotbidragsansökan och hjälper gärna till att söka investeringsstöd, vilket är 20 procent av hela installationen.

5. Installation

När allt är godkänt kontaktar vi vår underleverantör som ringer dig och bokar in ett installationsdatum. De kommer sedan och sätter upp byggnadsställningar och monterar upp panelerna och växelriktaren vid elskåpet. Själva monteringen brukar ta mellan 3-5 dagar.

6. Klart!

Sex veckor efter att du har skrivit på avtalet kan du vara i gång och sänka dina egna elkostnader, producera hållbar energi och bidra till en bättre miljö.