Foto: Driftklar

På Södervärns P-hus i centrala Malmö börjar fjärrkylanläggningen som ska förse Malmös växande sjukhusområde med kyla bli klar. 

Häromdagen lyftes de fyra kylmaskinerna på plats på P-husets tak och arbetet med att koppla in dem pågår nu för fullt. Hela projektet präglas av ett målmedvetet säkerhetsarbete, vilket är helt nödvändigt med tanke på projektets utmanande förutsättningar.

Projektet har rullat på i hög takt och allt har flutit på bra, de speciella förutsättningarna till trots. Arbetet pågår ju inne i ett parkeringshus, men tack vare ett fint samarbete mellan alla inblandade parter har arbetet gått smidigt.

Peter Hjalmar, regionchef Syd

Fredagen den 18 mars samlades vi från E.ON, entreprenören Driftklart och Parkering Malmö för att fira milstolpen som leveransen av kylmaskiner till projektet Södervärns kylcentral (SKC) innebär. SKC ska förse Malmös sjukhusområde med fjärrkyla och i takt med att sjukhuset växer kommer vi att öka antalet megawatt utefter behov.

Peter Hjalmar, regionchef syd på E.ON med medarbetera från E.ON, entreprenör Drifklart och Parkering Malmö. Foto: Driftklar
Peter Hjalmar och medarbetare från E.ON, entreprenören Driftklart och Parkering Malmö samlade för att fira milstolpen som leveransen av kylmaskiner till projektet Södervärns kylcentral (SKC) innebär. Foto: Driftklar

– Projektet har rullat på i hög takt och allt har flutit på bra, de speciella förutsättningarna till trots, berättade Peter Hjalmar, regionchef syd. Arbetet pågår ju inne i ett parkeringshus, men tack vare ett fint samarbete mellan alla inblandade parter har arbetet gått smidigt.

Sedan början av februari har en mindre temporär kylmaskin på SKC hanterat kylbehovet som finns inom sjukhusområdet, bland annat har kyla levererats till det nybyggda bårhuset. Den 1 maj läggs driften om till den permanenta anläggningen.

Kylmaskiner på plats på taket till Södervärns p-hus, sett från ovan. Foto: Driftklar
Kylmaskiner på plats på taket till Södervärns p-hus. Foto: Driftklar