Ny presschef på E.ON

I april blir Filip Annas ny presschef på E.ON i Norden med ansvar för det svenska pressarbetet inom avdelningen Corporate Communication. Han kommer närmast från Polismyndigheten där han arbetat med press- och mediefrågor.

– Vi är glada att välkomna Filip till E.ON. Med sin kombinerade erfarenhet av journalistik och kommunikationsarbete i en stor samhällsbärande organisation kommer han att stärka upp och bidra till att utveckla E.ONs strategiska och operativa pressarbete, säger Janna Sundewall, kommunikationsdirektör på E.ON.

Filip Annas har flerårig erfarenhet av att arbeta med strategisk kommunikation, press- och mediehantering. På Polismyndigheten har han bland annat arbetat på högkvarteret i Stockholm och nu senast i polisregion Syd i Malmö. Filip startade sin bana inom journalistiken och har bland annat arbetat som nyhetsankare och reporter på TV4Nyheterna Malmö och som programledare och producent på Sveriges Radio.

– Det känns väldigt spännande att bli en del av E.ON som tagit en ledande roll i vår tids största fråga, klimat- och energiomställningen. E.ON har ett stort och viktigt samhällsuppdrag som det känns inspirerande att nu bli en del av. Jag ser fram emot att bidra med mina erfarenheter och arbeta mot E.ONs mål om hundra procent återvunnen och förnybar energi, säger Filip Annas. 

Filip Annas tillträder sin nya befattning på E.ON i början av april.