Nyhet | Nya praktiska funktioner i appen - E.ON
apartment up_arrow boka_tidboka_tidcheckmark Imported Layers Copy 3Imported Layers Copy 3close_icon close_iconcontract-details direction error-messagefacebook Kalender_24x29Artboard 1 Kalender_24x29Artboard 1 rorligt_icon copygoogle_plushouse instagram_icon mailmailmap_pin_selected_map_pin EAC9921F-E050-4152-9E00-5A9E1CAFA966Type something Imported Layers Copy 2Imported Layers Copy 2 Imported Layers Copy rabatt_icon Created with bin/sketchtool. radgivning_icon Created with bin/sketchtool. sms_icon Created with bin/sketchtool. Imported Layers 7Imported Layers 7 translate_icontwitteruser-contract vattenkraft_icon copy 3Customization

Nya praktiska funktioner i appen

Du har väl inte missat vår energismarta app som hjälper dig att göra medvetna energival? Vi jobbar nämligen för fullt med att utveckla nya, spännande och användbara funktioner, så att du ska få så mycket nytta av den som möjligt. Det gör vi genom att hålla koll på energitrender och självklart genom att ta till oss av din feedback.

Publicerat 24 oktober 2017
Publicerat av E.ON Kundsupport

Utomhustemperatur förenklar medvetna energival

Det är viktigt för oss vad du som kund tycker om oss och vår app. Med hjälp av era tips och önskemål angående nya funktioner har vi gjort vårt bästa för att säkerställa era behov och därför förbättrat appen. Ett av de vanligaste önskemålen handlar om att tydligare kunna se sambandet mellan förbrukningen och utomhustemperaturen. Därför finns nu SMHI-data i appen, så att du tydligare kan se om vädret gör någon skillnad för ditt boende.

När det kommer till innovation blickar vi just nu på solceller och mikroproduktion. Det betyder att du som producerar din egen el via till exempel vind- eller solkraft kan följa hur mycket av din el som du använder själv och hur mycket du säljer vidare till elnätet. Vi slutar aldrig att utvecklas och därför har vi fler funktioner på väg.

För 100Koll har vi arbetat hårt med att utöka möjligheterna att styra ditt hem. Du som väljer till 100Koll kan nu styra och schemalägga dina Philips Hue-lampor på samma sätt som du styr resten av dina lampor och smartplugs, direkt från telefonen.

De nya spännande funktionerna

Temperaturinformation från SMHI

Utomhustemperaturen är en av de vanligaste orsakerna till att energikostnaden ser olika ut från månad till månad. Ofta är det för att vårt värmebehov stiger, men det kan också helt enkelt bero på att vi är inomhus mer när det blir kallt ute. För att göra det lättare för dig att förstå hur temperaturen påverkar din förbrukning ser du nu en kurva över utomhustemperaturen i ditt område, under din förbrukningskurva. Dessutom ser du medeltemperaturen för innevarade månad och året innan i din förbrukningslista.

Timavläsning

Bor du inom E.ONs elnät och har timavläsning på din elmätare? Då kan du numera se din förbrukning timme för timme i appen. Vi uppdaterar din data dagligen, så att du kan se gårdagens förbrukning direkt i telefonen.

Följ din elproduktion

Du som har tagit steget längre och börjat producera din egen el ska självklart kunna följa din produktion i appen. I ett första steg har vi samlat alla dina avtal, även de som rör din nya sol- eller vindanläggning, i appen. Dessutom visar vi inte bara elen du köper in av oss, utan även hur mycket av din egenproducerade el du säljer vidare till elnätet. I början på nästa år hoppas vi kunna hjälpa dig att följa din produktion ännu lättare, genom att till exempel jämföra din produktion dag för dag och månad för månad, men också genom att visa hur pass självförsörjande du är.

100Koll – Philips Hue Cloud

En av våra mest uppskattade funktioner i 100Koll är möjligheten att kunna sortera prylar i grupper och att schemalägga när de ska startas eller stängas av. Självklart ska du även kunna göra det med Philips Hue-lampor. Därför har vi integrerat Philips Hue Cloud, så att du med tillägget 100Koll kan styra dina lampor precis som du styr resten av ditt hem.