Nyår | Ge nyårslöften som ger dig energi - E.ON
apartment up_arrow boka_tidboka_tidcheckmark Imported Layers Copy 3Imported Layers Copy 3close_icon close_iconcontract-details direction error-messagefacebook Kalender_24x29Artboard 1 Kalender_24x29Artboard 1 rorligt_icon copygoogle_plushouse instagram_icon mailmailmap_pin_selected_map_pin EAC9921F-E050-4152-9E00-5A9E1CAFA966Type something Imported Layers Copy 2Imported Layers Copy 2 Imported Layers Copy rabatt_icon Created with bin/sketchtool. radgivning_icon Created with bin/sketchtool. sms_icon Created with bin/sketchtool. Imported Layers 7Imported Layers 7 translate_icontwitteruser-contract vattenkraft_icon copy 3Customization

Nyårslöften som ger dig energi

Suger du ut de sista dropparna av julen, eller är du glad att den är över? Oavsett är det här en populär tid för nystart. Här får du några tips på hur du får energi inför 2019, samtidigt som du gör det nya året mer hållbart.

Publicerat 26 december 2018

Lär dig att sticka

Att sticka är både roligt och rofyllt när du väl kommit igång. Stickade kläder gör också att du håller värmen och kan sänka din elförbrukning. Genom att sänka inomhustemperaturen bara en grad kan du minska uppvärmningskostnaden med fem procent, så låt dina nystickade raggsockor värma dig i stället.

Satsa på hållbar matlagning

Använd vattenkokare när du ska koka vatten, och använd micron när du ska värma mindre mängder mat. Mat är däremot bättre att tina i kylen. Köksutrustningen kan också vara bra att titta närmare på: du sparar energi på att använda induktionshäll i stället för keramikhäll, och på att ha en modern kyl och frys som är strömsnålare.

Diska som ett proffs

Diskmaskin är ett bra sätt att få ner energiförbrukningen. Fyll alltid hela maskinen och var sparsam med fördiskning. Ofta räcker det att skrapa bort matresterna först, och du får mer tid över till roligare saker. Om du inte har diskmaskin så stäng kranen medan du jobbar på med diskborsten.

Åk på spa

Belöna dig för att du klarat av de första dagarna på året så här bra. Åk på spa och njut och koppla av i de varma poolerna. På hemmaplan har du däremot mycket att vinna på att ta korta snabba duschar. Om du duschar i fem minuter i stället för en kvart sparar du till exempel 1000 kWh om året*.

Häng mindre i tvättstugan

Tvättstugan kan visserligen vara ett bra ställe att vara i fred på, men de flesta av oss vill nog tillbringa mindre tid där. Tvätta alltid med fulla maskiner så behöver du inte gå dit lika ofta. Om du dessutom tvättar i 40 grader i stället för 60, så kan du nästan halvera energianvändningen.**

*Källa: Energimyndigheten
**Källa: Konsumentverket

Vänligen Lägg Länkar Från Bädda sektionen vid Youtube
Vänligen Lägg Länkar Från Bädda sektionen vid Youtube