Oseriösa elhandlare använder coronaviruset som säljargument

Har du blivit kontaktad av elbolag som uppger att de har ett samarbete med E.ON? Vi vill vara tydliga med att vi inte har speciella corona-avtal eller säljsamarbete med andra elhandelsföretag.

Många kunder hör av sig till oss gällande att de har blivit kontaktade av elbolag som säger sig ha samarbete med oss. Exempelvis kan det handla om säljare som är påträngande, använder coronaviruset som säljargument och skickar över en fullmakt via SMS som hen ber kunden signera via BankID. Det är otydligt vad kunden ger sitt medgivande till och E.ON nämns inte i fullmakten. 

Några saker att tänka på om du blir uppringd av säljare från ett elbolag

  • Om en telefonförsäljare från ett annat elbolag erbjuder dig lägre pris än du har idag, så är det något som inte stämmer. Det är nämligen bara du själv och vi som ditt nuvarande elhandelsbolag som vet vilket sorts elavtal och vilket pris du har idag.
  • När vi ringer i försäljningssyfte, presenterar sig våra säljare alltid med sitt namn och säger att de ringer på uppdrag av E.ON.
  • Om du säger ja till att teckna ett avtal med oss, skickar vi ett signeringsdokument för godkännande via mejl eller SMS, som är tydligt märkt att det kommer från E.ON. Efter det lägger säljaren på luren och du har 5 dagar på dig att i lugn och ro läsa igenom avtalet och avtalsvillkoren. Beslutet är sen ditt, du väljer själv om du vill signera eller inte.
  • Vi har aldrig några säljsamarbeten med andra elhandelsbolag.

Kontrollera elhandelsföretaget innan du tecknar avtal

Det finns tyvärr några bolag i vår bransch som lurar dig som kund. Även om de är få är det ju ingen tröst för den som blir drabbad och de bidrar till att hela elbranschen får dåligt rykte.

Vi rekommenderar dig att kontrollera elhandelsföretaget som kontaktar dig, innan du bestämmer dig för ett elavtal. På Konsumenternas energimarknadsbyrås varningslista kan du se vilka företag som har fått flest klagomål.

Konsumenternas energimarknadsbyrå, som är en statlig, oberoende och kostnadsfri rådgivare erbjuder också rådgivning om du råkat ut för en oseriös elhandlare. Vill du göra en anmälan kontaktar du Konsumentverket.

Du är självklart också välkommen att kontakta vår kundservice.

Vill du ha hjälp?

För stöd och rådgivning kan du vända dig till Konsumenternas energimarknadsbyrå eller kontakta vår kundservice.

Våra certifieringar Schysst elhandel och Trygg Kundkontakt

Våra certifieringar

För oss är det viktigt att du känner dig trygg i ditt val av elhandelbolag. Vi har blivit tilldelade certifieringarna Schysst Elhandel och Trygg Kundkontakt för vårt kundfokuserade arbete.