Nyhet | OurGreenCar sluter avtal med Skanska - E.ON
apartment up_arrow boka_tidboka_tidcheckmark Imported Layers Copy 3Imported Layers Copy 3close_icon close_iconcontract-details direction error-messagefacebook Kalender_24x29Artboard 1 Kalender_24x29Artboard 1 rorligt_icon copygoogle_plushouse instagram_icon mailmailmap_pin_selected_map_pin EAC9921F-E050-4152-9E00-5A9E1CAFA966Type something Imported Layers Copy 2Imported Layers Copy 2 Imported Layers Copy rabatt_icon Created with bin/sketchtool. radgivning_icon Created with bin/sketchtool. sms_icon Created with bin/sketchtool. Imported Layers 7Imported Layers 7 translate_icontwitteruser-contract vattenkraft_icon copy 3Customization

Sveriges nya fordonspoolaktör OurGreenCar sluter avtal med Skanska

Fordonspooler står högt i kurs hos byggherrarna. Det fick det nya Malmö-baserade bolaget OurGreenCar Sweden AB erfara när de nyligen ingick ett tioårsavtal med Skanska gällande ett flertal fordon, från lådcyklar till elbilar. Bostadsrättprojektet Citadellskajen Västra ligger i city mittemot Malmöhus slott och beräknas stå färdigt 2021.

Publicerat 29 maj 2018

  

Mer än bilar

Det är inte bara bilar som är heta i dagens delningsekonomi. Även cyklar och elscootrar efterfrågas. OurGreenCar tillhandahåller allt detta, med fullt omhändertagande – och allt drivs på el. De ser eldriften som en självklarhet i valet av ett framtidssäkert drivmedel.

– Vi har valt att fokusera endast på eldrivna fordon i verksamheten för att fullt ut bidra till en renare stadsmiljö och mindre buller. Alla våra bilar, lådcyklar och scootrar går på el. Vårt affärsmässiga och politiska engagemang i elfordonsfrågorna bidrar också till en snabbare utbyggnad av laddplatser och dess infrastruktur, säger OurGreenCars medgrundare Kenneth Falk.

Stor efterfrågan

– Vi har på kort tid blivit uppvaktade av både små och stora kunder från hela landet. Naturligtvis är det något alldeles speciellt att få lösa mobilitetsfrågan till ett stort byggprojekt för Skanska, det skvallrar om att vi är rätt ute och erbjuder en bra tjänst i rätta tider, säger Thomas Droben, också medgrundare på OurGreenCar.

Bilpoolsmarknaden i Sverige har i många år dominerats av Sunfleet, som verkligen banat vägen för bilpooler i Sverige. OurGreenCar såg ytterligare en efterfrågan på marknaden för en tjänst som uteslutande fokuserar på elfordon med skräddarsydda anpassningar för varje fastighets unika behov.

– Med OurGreenCar har vi hittat en partner som är angelägna om att påskynda utvecklingen. Det är något som både vi och de boende i våra fastigheter uppmuntrar och står bakom, säger Anders Derving, projektutvecklare på Skanska.

Hållbara transportlösningar

OurGreenCar har redan en naturlig partner i E.ON när det gäller laddlösningar för sina bilpooler. Vi tillhandahåller idag en bred portfölj av tjänster och lösningar inom hållbara transporter.

– Vi hamnade initialt i partnerskap med E.ON genom deras Agile-accelerator, ganska snart efter att vi drog igång bolaget. Nu planerar vi flera spännande projekt tillsammans, säger Kenneth Falk.

Tore Harritshøj, chef för E.ON Mobility & Life Cycle Solutions Nordic, berättar:
– Vårt mål är att endast erbjuda lösningar och produkter med 100 procent återvunnen eller förnybar energi senast 2025. Tillsammans med OurGreenCar och Skanska kommer den resan att gå mycket snabbare.