7 tips för en effektfull halloween

Det är dags för årets mest spöklika helg. Så här gör du för att få en effektfull Halloweenfest som varken du eller dina gäster glömmer i första taget – med enkla medel.

1. Spökliknande välkomnande

Låt ett spöke hälsa välkommen med en genomskinlig eller vit sjal som du sätter i ett fönster. Ta sedan en hårfön med timer, som du programmerar in att starta vid en viss tid, och rikta mot slöjan. När slöjan börjar bölja i det tomma fönstret blir även den tuffe nervös.

2. Ätbart spindelnät

Gör en dekor med ett spindelnät av spunnet socker. Går garanterat hem hos de yngre gästerna.

3. Alla helgons blodiga natt

Lägg ketchup på väl utvalda, otippade ställen på dina maträtter. Komplettera med en dricka med tomatjuice, citronjuice och tabasco så får du en dryck som bränner till lite extra.

4. Häxans avhuggna fingrar

Ta prinskorvar, vegetariska eller med kött, skär ut en nagel på dem och lägg dem i en svart gryta. En lagom läskig och god rätt som passar de flesta.

5. Blinkande pumpa

Sätt en LED-lampa som byter färg i en pumpa, och ställ den utanför huset eller lägenheten. Den kommer garanterat att lysa upp tillvaron för dina gäster.

6. Nattsvart pasta

Köp svart pasta och toppa med ketchup. Den svarta pastan, som får sin färg av bläckfiskbläck, finns att köpa i välsorterade mataffärer.

7. Skrämmande ljud

Sätt en bluetooth-högtalare med en spellista med obehagliga ljud vid toaletten. När gästen står i toakön hörs plötsligt knarrande steg, ondskefulla skratt eller ett isande skrik…