Nyhet | Solceller hjälper till att driva Tetra Pak i Lund - E.ON
apartment up_arrow boka_tidboka_tidcheckmark Imported Layers Copy 3Imported Layers Copy 3close_icon close_iconcontract-details direction error-messagefacebook Kalender_24x29Artboard 1 Kalender_24x29Artboard 1 rorligt_icon copygoogle_plushouse instagram_icon mailmailmap_pin_selected_map_pin EAC9921F-E050-4152-9E00-5A9E1CAFA966Type something Imported Layers Copy 2Imported Layers Copy 2 Imported Layers Copy rabatt_icon Created with bin/sketchtool. radgivning_icon Created with bin/sketchtool. sms_icon Created with bin/sketchtool. Imported Layers 7Imported Layers 7 translate_icontwitteruser-contract vattenkraft_icon copy 3Customization

Solceller hjälper till att driva Tetra Pak i Lund

Tetra Pak är det första förpackningsföretag i världen som fått sina klimatmål godkända av initiativet Science Based Targets. Nu ersätts den sista delen icke förnybar el i svenska anläggningar med förnybar el. Vid anläggningen i Lund har företaget låtit installera två solcellsanläggningar från E.ON som förser en del av produktionen med solenergi.

Publicerat 15 juni 2017
Publicerat av E.ON Försäljning

Tetra Pak har under många år arbetat för att reducera klimatpåverkan, både genom minskad energianvändning och genom valet av energikällor. Det innebär att företaget övergår till 100 procent förnybar el genom att bland annat använda förnybar el från ursprungsmärkt svensk vindkraft på sina anläggningar.  Vid anläggningen i Lund har också två solcellsanläggningar installerats där den solenergi som producerades laddas rakt ner i de interna ledningsnäten och används direkt i kontor, produktion och lagerverksamhet. Solcellsanläggningarna är på vardera cirka 45 MWh. En sitter monterad på en söderfasad och en på ett tak. Den första anläggningen installerades i april 2015 och den andra i september 2016.

– Uppföljningen av vår första anläggning, som nu varit i drift i drygt ett år, visar att vi själv producerar drygt 46 000 kWh, säger Peter Sjöström, technical manager på Tetra Pak.

– Att minska vår miljöpåverkan har varit ett grundläggande mål för Tetra Pak i många år. Att investera i solcellsteknik hjälper oss att nå våra mål.

Företaget är så nöjt med solcellsanläggningarna och E.ON att de planerar att installera ytterligare en anläggning i likvärdig storlek 2018.

– E.ON lämnade den mest attraktiva offerten och därför valde vi den. Installationen utfördes och sköttes mycket professionellt och helt utan problem, säger Peter Sjöström.

På Tetra Pak är de stolta över att stödja omställningen bort från fossila råvaror, både i produktion och i produkter där solcellerna från E.ON är en av pusselbitarna.

– Vi har ett klimatsmart helhetserbjudande till våra kunder, från skog som förpackningsmaterial till växtbaserad plast i mer än hälften av alla plastkorkar i Sverige, säger Erik Lindroth, miljödirektör Tetra Pak Nordics.