Den 24 maj hölls Återbruksdagen i Söderköping, en gratisloppis där överblivna möbler och saker får nya hem. De boende var nöjda med att på ett enkelt sätt bli av med saker de inte längre ville ha och besökarna var glada för alla fina fynd som de gratis kunde plocka med sig hem.

Det är andra året i rad som vi, tillsammans med Söderköpings kommun och miljöserviceföretaget Renall, arrangerar Återbruksdagen i Söderköping. Ett samarbetsprojekt kring hållbarhet och återbruk som lyfter vikten av att återanvända saker istället för att slänga dem och som samtidigt skapar en trevlig aktivitet i områdena som är med.

Konceptet är enkelt: de som bor i de utvalda områdena ställer ut möbler och andra grejor – hela och rena – som de vill bli av med och märker dem med ”Återbruk”. Sen kan alla som vill gå runt och plocka med sig det de vill ha. De saker som eventuellt blir över hämtar Renall upp och kör till vår energiåtervinningsanläggning i Norrköping, där vi sedan producerar el och värme av dem.

Det var många som tog chansen att göra sig av med saker – och det var många som tog tillfället i akt att fynda gratis. Succén var ett faktum och en ny återbruksdag planeras redan i höst.