Nyhet | TePe satsar på förnybart i Malmös största solcellsanläggning från E.ON - E.ON
apartment up_arrow boka_tidboka_tidcheckmark Imported Layers Copy 3Imported Layers Copy 3close_icon close_iconcontract-details direction error-messagefacebook Kalender_24x29Artboard 1 Kalender_24x29Artboard 1 rorligt_icon copygoogle_plushouse instagram_icon mailmailmap_pin_selected_map_pin EAC9921F-E050-4152-9E00-5A9E1CAFA966Type something Imported Layers Copy 2Imported Layers Copy 2 Imported Layers Copy rabatt_icon Created with bin/sketchtool. radgivning_icon Created with bin/sketchtool. sms_icon Created with bin/sketchtool. Imported Layers 7Imported Layers 7 translate_icontwitteruser-contract vattenkraft_icon copy 3Customization

TePe satsar på förnybart i Malmös största solcellsanläggning från E.ON

TePe Munhygienprodukter AB har tecknat avtal med E.ON om en rekordstor solcellsanläggning i Malmö. På en takyta om cirka 2 600 m2 på en av TePes fabriksbyggnader i Fosieby Industriområde installeras solpaneler med en total effekt på 244 kW och beräknad produktion om cirka 220 000 kWh/år. Anläggningen blir den största i Malmö.

Publicerat 30 juni 2017
Publicerat av E.ON Försäljning

I E.ONs elnät i Skåne var Malmö den stad som under 2016 producerade mest solenergi – 2 650 000 kWh. Tendensen för de solcellsanläggningar som ansluts till E.ONs nät är att de blir allt större. Joakim Adgård är försäljningschef på E.ON:

– TePe är ett företag som representerar både Malmö och framtidens innovation, därför är det glädjande att vi får samarbeta i stadens största förnybara solcellsaffär. Den är helt i linje med E.ONs kundlöfte om 100 % förnybart och återvunnet senast 2025.

Joel Eklund är vd på TePe:

– TePe vill vara drivande i en långsiktigt hållbar utveckling. Vi köper redan idag enbart el från förnybara källor och investeringen i solceller ger oss nu dessutom möjlighet att producera en del av vårt energibehov själva i direkt anslutning till vår produktion. Det innebär att Sveriges mest sålda tandborste under gynnsamma väderförhållanden kommer att kunna produceras helt på solenergi.

Solceller bidrar till en hållbar energiutveckling och även om inte solen skiner hela tiden så kan solenergi tas omhand. På en molnig eller regnig dag generar solljuset viss energi som solcellerna kan ta tillvara. Företag som vill vara klimatsmarta och ta steg mot att bli mer oberoende i sin energiförsörjning kan dra fördelar av att installera solceller.