Nyhet | Visst går det att cykla på vintern - E.ON
apartment up_arrow boka_tidboka_tidcheckmark Imported Layers Copy 3Imported Layers Copy 3close_icon close_iconcontract-details direction error-messagefacebook Kalender_24x29Artboard 1 Kalender_24x29Artboard 1 rorligt_icon copygoogle_plushouse instagram_icon mailmailmap_pin_selected_map_pin EAC9921F-E050-4152-9E00-5A9E1CAFA966Type something Imported Layers Copy 2Imported Layers Copy 2 Imported Layers Copy rabatt_icon Created with bin/sketchtool. radgivning_icon Created with bin/sketchtool. sms_icon Created with bin/sketchtool. Imported Layers 7Imported Layers 7 translate_icontwitteruser-contract vattenkraft_icon copy 3Customization

Visst går det att cykla på vintern

Många som cykelpendlar under sommarhalvåret tar fram bilen när temperaturen faller. Men det behövs inte. Med en elcykel finns alla förutsättningar att cykla året runt – även om det finns några saker att tänka på.

Uppdaterat 28 februari 2017
Publicerat av E.ON Försäljning

Med en vanlig cykel är det lätt att klä sig för varmt i kylan, eftersom det blir svettigt i vinterkläder när du trampar på för fullt. Med en elcykel är det lättare att klä sig rätt eftersom temperaturen blir jämnare, och du kan ha samma kläder som när du promenerar utomhus.

Med elcykel på vintern slipper du också att under ansträngning andas in kall luft, som retar luftvägarna och kan vara riktigt besvärligt för astmatiker och alla med känsliga luftrör.

Eftersom elcyklar har batteri är det dock nödvändigt att tänka lite på sträckorna när det är kallt. Batterier fungerar bäst i cirka 20 plusgrader och i kyla minskar effekten med cirka 30 till 40 procent. Räckvidden på cykeln blir därefter. Om du har din cykel stående i kallgarage eller i carport när du är hemma, på jobbet eller i skolan är det bäst att ta med batteriet inomhus.

Halka på isklädda vägar kan innebära en tuffare utmaning, så glöm inte att investera i dubbdäck till din elcykel och en bra hjälm till dig själv.

Faktiskt behöver inte cykeln heller bara vara ett fordon för en person. Med en lastcykel kan du få med dig både barn och prylar. Kanske en hållbar present till hela familjen eller kompisgänget (om ni samtidigt kan göra er av med en bil)?