1. Om E.ON
  2. Hållbarhet
  3. Superkrafter

Vi står inför en energirevolution. Det har pratats om det länge, men det är nu det faktiskt händer. Elektrifieringen av Sverige har börjat. Och det är tillsammans som vi kan göra skillnad. 

När vissa ser sopor ser vi möjligheten att skapa värme åt en hel stad. När andra ser solceller ser vi friheten i att äga sin egen elförsörjning. När de flesta ser en laddstolpe ser vi en elmackscommunity. Och när många pratar hållbarhet och fossilfri el så ger alla vi tillsammans Sverige superkrafter. Som de uppvärmda kyrkbänkarna i Söderköping, den solcellsdrivna gården i Peppinge, elmacken i Klagshamn och hockeyhallen vars spillvärme värmer upp tusentals i Örebro. 

Och det här, det är bara början.

Läs mer om våra superkrafter

Sveriges första privata elmack finns i Klagshamn

Familjen Olsson har öppnat sin alldeles egna elmack för laddbara bilar. Energin tas från de nyinstallerade solcellerna på taket. Så nu ser de fram emot en sommar fylld av spännande möten och mycket sol. 

Biogasproduktion i kretsloppsanläggningen i Högbytorp

Cirkulärt tänk i Högbytorp

I en cirkulär ekonomi är avfall en resurs som kan återvinnas till näring, material och energi. Och det är precis det som sker i kretsloppsanläggningen i Högbytorp. 

Gården i Peppinge drivs av solceller

Hållbar grönsaksodling i Peppinge

E.ON har hjälpt till att installera solceller på taket till den stora grönsaksodlingen i Peppinge. En bra dag drivs numera hela verksamheten av hållbar energi.  

Kyrkbänkar i Sankt Laurentii kyrka som värms med fjärrvärme

Uppvärmda bänkar i Söderköping

I Sankt Laurentii kyrka i Söderköping har komforten nått nästan himmelska nivåer. Numera värms nämligen kyrkbänkarna med värmeväxlad fjärrvärme.