Vi står inför en energirevolution. Det har pratats om det länge, men det är nu det faktiskt händer. Elektrifieringen av Sverige har börjat. Och det är tillsammans som vi kan göra skillnad. 

När vissa ser sopor ser vi möjligheten att skapa värme åt en hel stad. När andra ser solceller ser vi friheten i att äga sin egen elförsörjning. När de flesta ser en laddstolpe ser vi en elmackscommunity. Och när många pratar hållbarhet och fossilfri el så ger alla vi tillsammans Sverige superkrafter. Som de uppvärmda kyrkbänkarna i Söderköping, den solcellsdrivna gården i Peppinge, elmacken i Klagshamn och hockeyhallen vars spillvärme värmer upp tusentals i Örebro. 

Och det här, det är bara början.

Superkrafter kan förändra världen

När vi jobbar tillsammans är vi ostoppbara. På flera håll runt om i Europa pågår spännande projekt för ett mer hållbart samhälle, där länder, företag, städer och individer jobbar tillsammans.

Sveriges första privata elmack finns i Klagshamn

Familjen Olsson har öppnat sin alldeles egna elmack för laddbara bilar. Energin tas från de nyinstallerade solcellerna på taket. Så nu ser de fram emot en sommar fylld av spännande möten och mycket sol. 

Cirkulärt tänk i Högbytorp

I en cirkulär ekonomi är avfall en resurs som kan återvinnas till näring, material och energi. Och det är precis det som sker i kretsloppsanläggningen i Högbytorp. 

Hållbar grönsaksodling i Peppinge

E.ON har hjälpt till att installera solceller på taket till den stora grönsaksodlingen i Peppinge. En bra dag drivs numera hela verksamheten av hållbar energi.  

Uppvärmda bänkar i Söderköping

I Sankt Laurentii kyrka i Söderköping har komforten nått nästan himmelska nivåer. Numera värms nämligen kyrkbänkarna med värmeväxlad fjärrvärme.

Humlor och bin får hjälp med mat och bostad

Vilda pollinatörer är livsviktiga för ett hållbart samhälle. Därför får nu humlor och bin miljöer att trivas i vid våra fördelnings- och transformatorstationer i bland annat Blekinge, Kalmar och Skåne län.

Bostäder i Örebro värms av is

När isen på Behrn Arena ska frysas uppstår värme, precis som när baksidan av ett vanligt kylskåp blir varmt. Med en skräddarsydd lösning tas nu värmen tillvara och värmer cirka 200 fastigheter.