Vi ställer om Sverige, kilowatt för kilowatt

En del av oss har nog haft svårt att förstå vidden av klimatfrågan. Men nu vet vi att det vi gör idag, kommer att avgöra vår framtid. Och som tur är görs redan en hel del.

Villaägare installerar solceller, stadsbor väljer cykeln framför bilen och företag går över till eldrivna fordon. Många hushåll uppgraderar sina värmesystem, andra ser till att ha stenkoll på sin energiförbrukning. Det finns de som oftare väljer tåget än flyget och de som aldrig slösar på varmvattnet. Allt räknas. 

Samtidigt ser vi på E.ON till att bidra genom innovationer, smarta energilösningar och stora investeringar i den pågående omställningen. Allt för att möjliggöra ett långsiktigt hållbart samhälle.  

Att bibehålla en tro på framtiden kommer kräva gemensamma insatser där alla kan bidra. Så låt oss fortsätta ställa om Sverige, kilowatt för kilowatt. 

Tillsammans skapar vi superkrafter. 

Ronny och Heléne startade eget elbolag

Med hustak i söderläge på en av Sveriges soligaste platser blev det naturligt för Ronny och Heléne att skaffa solceller. Men de nöjde sig inte med det – för en tid sedan startade de sitt eget elbolag. 

Möt familjen som öppnade egen elmack 

Våren 2020 öppnade Familjen Olsson en alldeles egen elmack för laddbara bilar. Energin de använder är förnybar och tas från solcellerna på ett av gårdens hustak i skånska Klagshamn. 

Egen solcellspark i Vik

När Thomas Johnsson och Bertil Gyllensten tog initiativet till en egen solcellspark i villaområdet i Vik på Österlen var det många grannar som också ville ställa om till solenergi.

Sveriges första klimatneutrala kontorsbyggnad

Tack vare en kombination av smarta energilösningar kommer Hyllie Terrass att bli helt klimatneutral. Bland lösningarna finns lokal balansering, energilagring och en AI-mjukvara som optimerar klimatnyttan. 

Unikt mikronät för energi

Med det banbrytande energisystemet E.ON ectogrid™  balanseras energiflöden både inom och mellan fastigheter. Innovationen innebär stora fördelar för både planet och plånbok. 

Superkrafter kan förändra världen

När vi jobbar tillsammans är vi ostoppbara. På flera håll runt om i Europa pågår spännande projekt för ett mer hållbart samhälle, där länder, företag, städer och individer jobbar tillsammans.

Humlor och bin får hjälp med mat och bostad

Vilda pollinatörer är livsviktiga för ett hållbart samhälle. Därför får nu humlor och bin miljöer att trivas i vid våra fördelnings- och transformatorstationer i bland annat Blekinge, Kalmar och Skåne län.