Almedalen | Vi ses i Almedalen - E.ON
apartment up_arrow boka_tidboka_tidcheckmark Imported Layers Copy 3Imported Layers Copy 3close_icon close_iconcontract-details direction error-messagefacebook Kalender_24x29Artboard 1 Kalender_24x29Artboard 1 rorligt_icon copygoogle_plushouse instagram_icon mailmailmap_pin_selected_map_pin EAC9921F-E050-4152-9E00-5A9E1CAFA966Type something Imported Layers Copy 2Imported Layers Copy 2 Imported Layers Copy rabatt_icon Created with bin/sketchtool. radgivning_icon Created with bin/sketchtool. sms_icon Created with bin/sketchtool. Imported Layers 7Imported Layers 7 translate_icontwitteruser-contract vattenkraft_icon copy 3Customization

E.ON i Almedalen

Välkommen till E.ON i Almedalen

Årets Almedalsvecka är någonting alldeles extra. För inte nog med att det är valår och att Almedalsveckan firar 50 år, på E.ON gör vi vår största klimatsatsning någonsin. Istället för att leva på naturen, måste vi börja leva med den. Vi investerar stort för att vara med och skapa ett land som drivs av naturens kraft istället för på dess bekostnad. Men hur långt har vi kommit, och vad har vi kvar?

Under Almedalsveckan, möter vi kommuner, politiker och beslutsfattare för att ta ytterligare steg på vägen mot ett förnybart och återvunnet energisystem år 2025.
 

Från veckan i Almedalen

Se alla våra filmer från veckan i Almedalen. 

Rapporter

Svenska kommuners hållbarhetsresa  
En rapport av Digital Communications på uppdrag av E.ON

En hållbar fastighetsbransch
En rapport av SB Insights på uppdrag av E.ON

Våra seminarier

På verandan till Donners brunns brasseri håller vi under måndag och tisdag förmiddag ett antal seminarier kring olika aktörers omställning till ett hållbart samhälle. Vi vill bjuda in till samtal och diskussion. Välkommen att besöka oss.

Jämställt seminarium

Fastighetsägarna som motor i utvecklingen av den hållbara staden

Måndag 2 juli kl 09.30-10.15

Plats: Donners Brasseri verandra

Förnybar energiproduktion från solceller, laddstolpar och energieffektivisering gör att fastigheter utvecklas alltmer till noder i det nya energisystemet. Hur kombineras fastigheternas krav på flexibilitet, lönsamhet och delaktighet med de storskaliga systems robusthet och leveranskvalitet för att ställa om till den hållbara staden? Lyssna till hur stiftelsen Medicon Village byggt sin hållbarhets-strategi?

 • Mats Leifland, Senior Advisor, Medicon Village AB
 • Fredrik Rosenkvist, Innovationschef, EON Energilösningar AB
 • Maria Wetterstrand, Moderator, VD, Miltton Purpose AB

Läs mer om seminariet

Nu förnyar vi Sverige – svenska kommuners hållbarhetsresa

Måndag 2 juli kl 10.30-11.30

Plats: Donners Brasseri verandra

Läs rapporten av Diplomat Communications

Omställningen till 100 procent förnybart ställer krav på alla aktörer i det svenska samhället. En stor del av ansvaret ligger på kommunerna. Samtidigt står kommunerna inför helt olika problembilder: Vilka satsningar är rätt väg? Ska fastigheter, transporter eller småskalig elproduktion prioriteras? Vad prioriterar olika kommuner och varför?

 • Marc Hoffman, Sverigechef E.ON
 • Lars Stjernkvist, kso, (S), Norrköping
 • Christina Davidsson, kso, (C), Nybro
 • Claes Thunblad, kso, (S), Järfälla
 • Erik Pettersson, nyhetschef, Dagens samhälle

Läs mer om seminariet

Lokalt samarbete för integration mellan näringsliv och lokalförening – Finns det framgångsexempel?

Tisdag 3 juli kl 09:00-09:45

Plats: Donners Brasseris veranda, Donners Plats

Utanförskapet i samhället växer, något som de stora flyktingströmmarna till Sverige bidragit till. Trots utmaningar finns det flera exempel på när social inkludering fungerar som bäst. Vi har ett mångårigt samarbete med FC Rosengård, vars projekt Boost by FCR och Kick Off by FCR är exempel på hur lokala aktörer kan spela en stor roll för ungas och nyanländas inkludering i samhället.

 • Anna Jivén, hållbarhetskonsult med mångårig erfarenhet från integration av nyanlända ingenjörer
 • Filippa Engstrand, verksamhetschef FC Rosengårds sociala verksamheter
 • Marc Hoffmann, Sverigechef E.ON

Läs mer om seminariet

Näringslivets väg mot ett förnybart Sverige – föregångarna visar vägen

Tisdag 3 juli kl 10.30-11.30

Plats: Donners Brasseri verandra

Energiöverenskommelsen innebär att spelplanen för omställningen till 100 procent förnybart nu är klarare än någonsin tidigare. Men vad kan näringslivet göra för att göra Sverige 100 procent förnybart till år 2040? För att uppfylla målet krävs att näringslivet kliver fram och visar hur innovation är lösningen.

 • Petra Sörling, vd, Rosengårds Fastighets AB
 • Ibrahim Baylan, samordnings- och energiminister, Socialdemokraterna
 • Marc Hoffmann, Sverigechef E.ON
 • Åsa Pettersson, hållbarhetschef, Scania
 • Gunnar Hagman, vd, Skanska Sverige

Läs mer om seminariet

Gör som oss: Få positiv energi med E.ON Tai Chi

Vårt mål är att erbjuda hundra procent förnybar och återvunnen energi - år 2025. Precis som dålig energi som kolkraft förorenar naturen, kan även dålig energi i form av ilska och stress förorena våra sinnen.

Med hjälp av Tai Chi vill vi tillsammans rensa bort all negativ energi från Almedalen och skapa en bättre morgondag. Börja dagen positivt tillsammans med oss och Bernadette de Tauzia, mästare i Tai Chi. Tai Chi fokuserar på inre styrka, koncentration, balans och långsamma rörelser. Det är gratis och alla är välkomna!

Välkomna på Tai Chi

Var: Strandpromenaden nedanför Almedalen
När:
Varje morgon och lunch måndag - torsdag
Tid: Klockan 08.00 & kl 12.00
Inget ombyte behövs och vattenflaska delas ut på plats.

Träffa oss i Almedalen

Den här sidan uppdaterades 5 juli 2018