1. Om E.ON
  2. Varför E.ON

Vårt mål är att skapa ett hållbart samhälle, för människornas och vår planets skull. Nu gör vi vår största satsning någonsin och ställer om till 100 % förnybar och återvunnen energi. Men för att lyckas nå målet behöver vi hjälpas åt. Därför gör vi det enkelt att leva hållbart. Nu förnyar vi Sverige. Var med du också.

Simris

Lokalproducerad el i Simris

Lilla Simris på Österlen i Skåne får all sin el lokalproducerad från vinden och solen. Vad tycker invånarna om det? Välkommen till byn med Sveriges första lokala energisystem, som gör invånarna helt självförsörjande på energi.

ectogrid

Energirevolutionen börjar nu

Han drivs av tanken på att göra av med mindre resurser. Under en längre tid har Per Rosén arbetat med idén om ett energisystem, som ska göra luften renare i städerna. Äntligen är det dags att prova ectogrid™.

Vi hjälper dig att leva hållbart

Solceller

Byt till förnybar energi

Bidra till en bättre miljö och utvecklingen av förnybara energikällor. När du tecknar ett nytt elavtal med oss så byter du till 100 % förnybar energi.

Kvinna tittar på mobilen samtidigt som elbilen laddas

Ladda bilen medan du handlar

Nöjda kunder laddar elbilen medan de handlar. ICA Maxi i Nacka är först med att prova vårt nya koncept för laddstationer. Nu vill fler ICA-handlare hjälpa sina kunder att vara hållbara.

Elförbrukningen i mobilen

Koll på förbrukningen

Ha koll på både förbrukningen och kostnaderna, direkt i mobilen. Med vår app får du alla tjänster på ett ställe och kan enkelt göra hållbara val som är bra för plånboken och miljön.

Datorskärm med diagram

Effektivare energianvändning

När Limhamnshus började använda verktyget E.ON Navigator för företag, fick de en bättre överblick över verksamhetens kostnader och effektiviserat sin energianvändning.

Engagemang för ett hållbart samhälle

Tjejer jublar

Klubben som tror på handling

Smålandsstenar GoIF är fotbollsföreningen för dig som vill ta ansvar för samhället och miljön. Men inte precis för dig som gillar att go’-duscha. Deras effektiviseringsarbete har belönats med Energipriset.

Nattvandrare

Nattvandrare skapar trygghet

Vad har nattvandrare och ett energibolag gemensamt? Ljus och värme behöver fungera i ett tryggt samhälle. Genom sin närvaro vill nattvandrare minska våld och missbruk bland unga. Det skapar också trygghet.

Man jublar

Hållbar inspiration för barn

Barn bekymrar sig för framtiden, men vet inte hur de kan påverka. Tekniska museet visar att teknik, naturkunskap och mat är en del av lösningen. Nu öppnar museet en klimatsmart restaurang, med egna odlingar.

Människorna bakom E.ON

Antonio sitter på cykel

Antonio spinner loss på naturliga kretslopp

Antonio älskar att driva omställningen till förnybar energi, även hans egen energi. Efter att nyligen ha upptäckt landsvägscykling så har Antonio blivit helt frälst och cyklar flera mil om dagen – ibland till och med på verandan.

Marianne står på hästryggen

Marianne hittar nya vägar för förnybar fjärrvärme

När hon inte håller balansen på hästryggar så jobbar Marianne på kontoret i Malmö. Hennes passion för djur och natur skiner igenom, oavsett om det handlar om hästar på fritiden eller om förnybar fjärrvärme på jobbet.

Rufus hoppar i ån

Rufus går till botten med hållbar energiproduktion

Det är inte alla som kan simma till jobbet. Men Rufus kan. Från hans hem slingrar sig en å hela vägen fram till kontoret. Utrustad med en vattentät ryggsäck testade han att ta den korta simturen – till jobbet.

Leende man och kvinna

Hur gör man el intressant?

Sveriges mest personliga elbolag utmanar marknaden med ett nytt sätt att köpa och sälja el: nära och småskaligt, direkt från en producent du själv väljer. Åsa och Fredrik startade och utvecklade Verve, när de var med i vårt acceleratorprogram Agile.

:agiles logga