Nya ljuspunkter

Vi önskar dig en härlig sommar med några olika ljuspunkter. Till att börja med är nu ALP blanketten digital och lagom till en vecka innan midsommar släpper vi en stor lansering som kommer att snabba på handläggningstiderna avsevärt. Du kommer få besked i ditt solcellsärende mycket snabbare än tidigare.  

Ytterligare en ljuspunkt är vårens installatörträffar som hölls den 24 och 31 mars. Totalt deltog närmare 500 installatörer som lyssnade och diskuterade kring elsäkerhet. Ett ämne som alltid är aktuellt och livsviktigt, vilket Elsäkerhetsverkets årliga rapport också visar.

Materialet från installatörsträffarna hittar du på våra installatörssidor.

Fyra veckor blir fyra minuter, en riktig solskenshistoria

Ett stort inflöde av föranmälningar av solcellsanläggningar ger långa handläggningstider. Men lösningen är på gång. Nu ska det gå blixtsnabbt.

Summering av tre års utveckling

Varje månad ger cirka tusen installatörer feedback på Föranmälan. Det är värdefull information som utvecklar verktyget ytterligare. Men viket är det främsta önskemålet?

Montörens utmaningar

Fredrik Carlsson är servicemontör på ONE i Kalmar. Hans uppgift är bland annat att tillkoppla anläggningen efter färdiganmälan, men ibland går det mindre bra.

Jakten på mer kunskap

Sveriges elbehov förväntas fördubblas till år 2035. Det ställer krav på ett mer stabilt energisystem och en ökad kapacitet i elnäten. E.ON kraftsamlar på jakt efter mer kunskap.

Så här ansluter du högspänning 

Med facit i hand var det i grevens tid som E.ON fick ett processflöde på plats för anslutningar till högspänningsnätet. De senaste åren har antalet ärenden kraftigt skjutit iväg. 

Olyckor ökar inom elyrken

Olyckor bland de som jobbar inom elyrken ökar. Det visar Elsäkerhetsverkets årliga rapport om elolyckor och en särskild undersökning bland elektriker som görs vart femte år. 

Så här föranmäler du

Här hittar du ett urval av de frågor som vi får in från dig som installatör.