De senaste installatörsträffarna har inte minst handlat om solceller. Diskussionerna har varit livliga. Vad tillåts, hur ser det ut på plats med märkning, var ska brytaren sitta i förhållande till mätaren?

– Vi följer branschstandard och E.ONs tekniska anvisningar, säger gruppchef Robin Bergman på E.ON Energidistribution. Har du funderingar kring din installation? Ring handläggaren så kan ni gemensamt komma fram till ett svar.

Alltför många fel

Andra viktiga frågor som varit uppe på installatörsträffarna har varit rördimensioner, krav på mätartavlan och de vanligaste felen på webbföranmälan.

– Hela 70 procent av föranmälningarna innehåller någon typ av fel. Det kan vara mejladressen eller avsaknad av situationsplan. Vid varje fel måste vi komplettera och det tar tid och försenar ärendehanteringen.

Nya digitala träffar

Coronapandemin har gjort att träffarna ändrat karaktär. En första digital installatörsträff arrangerades för Stockholm den 6 november med hjälp av plattformen Teams. Det var ett bra tillfälle att lära sig mer om förutsättningarna för nya kommunikationsvägar. Tyvärr hade inte så många då möjlighet att delta och det blev en ny träff den 22 januari. 

– Närmast på tur står Kalmar och Blekinge. Vi letar datum, säger Robin Bergman.