1. Partners
  2. Installatör
  3. Bransch.nytt

Vid anslutning av industrier och vindkraftparker handlar det om högspänning. Anslutningsärendena är normalt omfattande och behöver tid från det att de initieras tills att det är dags för anläggningen att kopplas in.

Det förutsätter att anslutningshandläggaren håller en löpande kontakt med projektledare och storkundsanvariga på E.ON. Handläggaren sitter som spindeln i nätet för att lotsa fram ärendet effektivt och säkert.

Specialiserade på högspänning

Hos oss på E.ON finns ett dedikerat lag som jobbar med anslutningsfrågor kring effektabonnemang och produktion. Det är Tommy Björk, Anton Blixt, Markus Leinonen, Nick Klasholm och Robbie Daniel. De två senare förstärkte laget den 1 februari. 

– Jag kommer senast från E.ON Vind där jag jobbade ute i vindkraftverken och har tidigare arbetat för en vindkrafttillverkare med driftsättning, nya vindkraftverk och elinstallationer. 

Det är intressant att nu se den andra änden av ärendet, säger Robbie Daniel som förutom högspänning ägnar sin tid åt en annan sorts fullkontakt: Thaiboxning – en thailändsk kampsport av det tuffare slaget.

– Jag tävlar på elitnivå. Senaste var jag med i SM i februari, och åkte ut i semifinal. Tyvärr! Det är klart att jag alltid vill vinna.

Tog vara på erfarenheten

Februari månads andra match var att suga i sig all kunskap som Robbie kunde få av sin läromästare Anders Brandt, väletablerad handläggare av högspänning och som bytte arbetsuppgifter den siste februari.

– Det var också en tuff utmaning att hinna med. Högspänningsärenden är inte helt enkla att lära sig.