Inloggningen till Föranmälan har varit en verklig akilleshäl. För att systemet ska fungera ska det vara lätt att logga in, enkelt att fylla i rätt information och att få iväg Föranmälan. Inloggningen med mejl eller aktörs-id har inte alltid varit friktionsfritt.

Nu går vi över till BankID. Du loggar alltså in med samma säkerhet och smidighet som miljontals svenskar använder för mängder av olika inlogg och transaktioner. Det krävs bara några få förberedande steg.

Om du saknar BankID

Har du inte redan BankID skaffar du det via din bank. Du behöver ha ett svenskt personnummer och vara kund i någon av de banker som ger ut BankID. Du laddar ner BankID säkerhetsapp från App Store eller Google Play. Sedan loggar du in på internetbanken och beställer Mobilt BankID.

Om du saknar svenskt personnummer och vill använda Föranmälan behöver du kontakta oss. Då kan vi skapa ett konto med användarnamn och lösenord som du kan använda för att logga in.

Två enkla steg och du är igång

Du kommer igång med några enkla steg. Dessa behöver du bara gå igenom första gången du loggar in i Föranmälan. Därefter loggar du in direkt.

Steg 1. Skapa konto

Gå till foranmalan.eon.se och logga in med ditt BankID. Då kommer du till vårt formulär för att ange dina uppgifter och skicka in.  

Steg 2. Skapa aktör

Andra och sista steget är att skapa en aktör för det företag du utför arbeten åt. Arbetar du för flera företag kan du skapa flera aktörer.

För att bli validerad som aktör, och för att få utföra elarbeten på kunds anläggning, behöver elinstallationsföretaget vara registrerat hos Elsäkerhetsverket. Om ditt företags organisationsnummer finns med i installatörsregistret kan du logga in direkt. 

Kontakta oss för support

Har du tidigare varit registrerad hos oss och kunnat logga in, men nu fått problem med detta eller att du får upp att du ska skapa ny aktör, ber vi dig kontakta vår support på 010-22 860 50 (telefontid är klockan 9–12 och 13–15), så hjälper vi till.

Det vi behöver för att kunna hjälpa dig är organisationsnumret på det företag du jobbar för och som då också måste finnas registrerat hos Elsäkerhetsverket. Och medan vi löser inloggningen kan du vara trygg i att inga av dina tidigare ärenden försvinner.

Om du vill utföra privata jobb

Enskilda näringsidkare och privatpersoner som har behörighet loggar in med sitt personnummer. Om du vill utföra privata jobb behöver du via foranmalan.eon.se skicka in en ansökan om privat aktör. Du skickar då även med ditt auktorisationsbevis.