Ersättning vid strömavbrott | Avbrottsersättning - E.ON
apartment up_arrow boka_tidboka_tidcheckmark Imported Layers Copy 3Imported Layers Copy 3close_icon close_iconcontract-details direction error-messagefacebook Kalender_24x29Artboard 1 Kalender_24x29Artboard 1 rorligt_icon copygoogle_plushouse instagram_icon mailmailmap_pin_selected_map_pin EAC9921F-E050-4152-9E00-5A9E1CAFA966Type something Imported Layers Copy 2Imported Layers Copy 2 Imported Layers Copy rabatt_icon Created with bin/sketchtool. radgivning_icon Created with bin/sketchtool. sms_icon Created with bin/sketchtool. Imported Layers 7Imported Layers 7 translate_icontwitteruser-contract vattenkraft_icon copy 3Customization
Träd som brutits av.

Ersättning vid strömavbrott

Ett löfte till alla våra kunder

De flesta av våra kunder har strömavbrott väldigt sällan. Men en del drabbas oftare än vad vi tycker är acceptabelt. Därför har vi infört ett kundlöfte när strömavbrott inträffar.

Vi följer upp om du under de senaste 12 månaderna har drabbats av fler än 11 oplanerade avbrott som varat mer än 3 minuter per gång. Då kompenserar vi dig genom att inte ta ut någon fast avgift för den kommande månaden.  

Vad är det för skillnad på avbrottsersättning och ersättning vid skada?

Avbrottsersättning

Om du drabbas av ett strömavbrott som varar mer än 12 timmar har du rätt till avbrottsersättning för varje efterföljande strömlöst dygn. Beloppet dras automatiskt av på en kommande faktura inom 3 månader efter avbrottet beroende på ditt fakturaintervall. Avbrottsersättningen är lagstadgad ersättning och är tänkt att täcka eventuella skador och kostnader som uppstår vid ett strömavbrott.

Avbrottsersättningsnivåer

Ersättning vid skada

Om du drabbas av skador till följd av ett strömavbrott och de inte täcks av avbrottsersättningen kan du ha rätt till ersättning av skada. Då spelar det ingen roll hur länge avbrottet har varat. Läs våra avtalsvillkor för att få full koll på vad som gäller.

Medgivande – registrering av konto

Reklamationsblankett – digitalt ifyllbar

Reklamationsblankett – för utskrift

Claims form (English version)

Den här sidan uppdaterades 17 april 2019
av E.ON Energidistribution (nät)