1. Privat
  2. El
  3. Elnät
  4. Ändra elanslutning

När du renoverar kan du behöva flytta ledningar och mätare eller koppla från elen. Så här gör du för att göra ändringar i din elinstallation, steg för steg.

1. Hitta en behörig elektriker

Kontakta en behörig elektriker så snart du bestämt att du vill utföra en ändring av din elanslutning.

Kolla din elektrikers behörighet

2. Vi får in en föranmälan från din elektriker

När vi fått in en föranmälan från din elektriker skickar vi en bekräftelse till dig om att vi fått in ditt ärende. Där får du också veta hur du kan följa ditt ärende under arbetets gång.

3. För några ärenden tar vi ut en avgift, då får du en offert från oss för godkännande

Om ärendet innebär en kostnad för dig sammanställer vi en offert till dig där du kan se vad det kommer att kosta, hur lång tid vi beräknar att ditt ärende kommer att ta samt vilka övriga villkor som gäller.

Offerten är giltig i tre månader och den beräknade tiden för ärendet gäller från det att vi har fått en signerad beställning från dig. Ju snabbare vi får den desto snabbare kan vi påbörja arbetet.

4. Din elektriker får våra villkor för sitt arbete

Utifrån de uppgifter vi fått i föranmälan ger vi din elektriker de tekniska villkoren för att hen ska kunna göra sin del av arbetet.

5. Din elektriker meddelar att arbetet är slutfört

Innan vi kan göra vår del av jobbet måste din elektriker intyga att allt är förberett och klart genom att skicka in en färdiganmälan. Där kan elektrikern också ange önskemål om datum arbetet ska utföras.

6. Vi skickar en arbetsorder till vår montör

När vi fått färdiganmälan från din elektriker och eventuell påskriven beställning från dig, skickar vi en arbetsorder till vår montör. Montören bokar då en tid för inkoppling med din elektriker. Det tar cirka tio arbetsdagar från det att montören fått en arbetsorder till dess att arbetet är utfört.

Anlita alltid behöriga elektriker

Innan du anlitar en elinstallatör bör du kontrollera hens behörighet hos Elsäkerhetsverket.

Håll koll på ditt ärende

Om du har ett pågående anslutningsärende hos oss kan du enkelt följa hur det går.

Gör ditt hem elsäkert

Se vilka eljobb du får göra själv och upptäck fördelarna med en elbesiktning.

Har du frågor eller funderingar?

Manualer