1. Privat
  2. El
  3. Elnät
  4. Vad kostar en elanslutning?

Vi återkommer så fort vi kan

Vi återkommer till dig med en prisindikation så fort det bara är möjligt. Men tänk på att du kan få en offert från oss först efter att din elektriker har anmält ditt ärende till oss.

Att tänka på när du gör ny elanslutning

  • Så lång tid tar det Vissa ärenden tar några veckor medan andra tar månader. Du får alltid en personlig tidsberäkning i din offert.

  • Full koll med Följ ditt anslutningsärende När ditt anslutningsärende är igång kan du enkelt följa hur det går, steg för steg.

  • Anlita alltid behörig elektriker Innan du anlitar en elinstallatör, kontrollera alltid hens behörighet hos Elsäkerhetsverket.

Dags att fixa en elanslutning?

Ska du renovera, dra in el till ditt nya hus eller bygga nytt? Kul! Vi finns här för alla typer av ärenden som rör din elanslutning. Så här går det till.

Kvinna med läsplatta i soffa.

Välj rätt huvudsäkring

Genom att se till att ha rätt huvudsäkring kan du påverka avgiften för ditt elnätsabonnemang. Om du har större säkring än du faktiskt behöver, kan du säkra ner och på så sätt sänka din elnätskostnad.

Ansluta solceller

Det kostar inget att ansluta dina solceller till elnätet, så länge du inte  inte ansluter mer effekt än vad din elanslutning är dimensionerad för. 

Har du frågor kring hur vi hanterar och skyddar dina personuppgifter? Läs vår integritetspolicy.