1. Privat
  2. El
  3. Guider och tips
  4. Så byter du elbolag

En av anledningarna till att du vill byta elbolag kan vara att du blivit tilldelad ett så kallat anvisningsavtal. Om du själv inte väljer ett elhandelsavtal när du skaffat en ny bostad blir du helt enkelt anvisad till ett avtal av ditt elnätsbolag, detta kallas för ett anvisningsavtal.

Du får alltså ett tillsvidarepris för att du inte ska stå utan el i ditt nya hem. Det är däremot mer fördelaktigt att själv välja ett elavtal. 

En annan anledning kan också vara att du helt enkelt inte är nöjd med ditt nuvarande elbolag eller elavtal och då kan ett byte både underlätta vardagen och spara dig pengar. 

Även om du har gjort ett aktivt val med vilket elbolag eller elavtal du ville ha så kan det vara läge att på nytt se över ditt elavtal för att säkerställa att det är det bästa för dig. 

Så enkelt byter du elbolag till E.ON

  1. Kontrollera att ditt nuvarande elavtal inte har någon bindningstid- eller uppsägningstid då det kan medföra en extra avgift om du väljer att säga upp avtalet i förtid.
  2. Se till att det är samma person i hushållet som står på avtalen för elnätsföretag och elhandelsföretaget. Vilket elnät du har står på din elfaktura.
  3. Sen när det bara att teckna det elavtal som passar dig bäst!

Om du har ytterligare frågor om vilket elavtal som passar dig och ditt hushåll bäst är du alltid välkommen att kontakta vår kundtjänst.

Därför ska du välja elavtal hos E.ON

  • Förnybar energi Hos oss vet du att din el kommer från förnybara energikällor samtidigt som du bidrar till utvecklingen.

  • Gratis energirådgivning Få kostnadsfri hjälp av våra experter att gå igenom och sänka din energiförbrukning utifrån dina förutsättningar.

Läs mer om oss

Byta elavtal

Har du redan E.ON idag men är nyfiken på andra former av elavtal så hjälper vi dig gärna med ett byte. Vi har idag två olika former av elavtal med fast eller rörligt elpris. Vad vi rekommenderar just nu skiljer sig beroende på var du bor och vilken förbrukning du har. Läs mer om våra olika elavtal och se vad vi rekommenderar just nu för just dig.

Kan jag byta elnätsleverantör?

Du kan inte välja din elnätsleverantör då det beror på var du bor och vilket företag som ansvarar för ledningarna som transportera elen till just dig. Men du kan däremot själv välja vem som ska leverera elen hem till dig genom att teckna ett elavtal med exempelvis E.ON eller något annat elhandelsbolag, även kallat elbolag.