1. Privat
  2. Elbil
  3. Ladda elbilen längs vägen

Smidigt, snabbt och billigt att ladda längs vägen med vårt laddkort

Att köra på el ska vara enkelt. Med vårt laddkort laddar du din elbil med rabatt på alla våra laddstationer, i ett av Nordens och Europas största laddnätverk. Du får dessutom appen E.ON Drive, där du enkelt hittar laddstationer, startar laddningar och ser dina kvitton samt laddningshistorik. Rätt smart, eller hur?

Kampanjpris på snabbladdning

Till och med 31 oktober kan alla med E.ON laddkort snabbladda för 2,50 kr/kWh (ordinarie pris upp till 4,50 kr/kWh) på E.ON laddstationer i Sverige.* Laddkortet är gratis och har ingen månadsavgift. Du hittar våra laddstationer enkelt i appen E.ON Drive. När du har registrerat dig kan du även använda appen direkt för att ladda.

Hitta en laddstation nära dig

Här hittar du laddstationer i Sverige och Europa.

Så laddar du vid laddstationen

Sätt i sladden

Har du med dig en egen kabel? Anslut då din laddkabel mellan laddaren och din bil.

Välj betalsätt och börja ladda

Du ser enkelt när laddningen startar, eftersom laddarens ljus lyser blått.

Ta ut sladden

Avsluta laddningen med laddkortet, appen eller webbportalen. Lossa först kabeln från din bil och sen från laddstationen.

Betala lättast med E.ON Laddkort

Det smidigaste sättet att betala laddningar av din elbil är med vårt laddkort. Genom kortet får du extra rabatt, dina tankkvitton på mejlen och pengar för laddning dras smidigt ifrån ditt betalkort.

Du får dessutom tillgång till vår plattform och appen E.ON Drive där du bland annat hittar laddstationer och kan se alla dina betalningar. Hur enkelt som helst.

Andra betalsätt

Du kan även välja att betala med kreditkort genom att gå in på vår betalsida och ange vilken laddstation du är på.

På våra snabbladdare kan du betala med ditt kreditkort i en kortläsare. I dagsläget är priset för detta 50 kronor per laddning, men snart kommer samma rörliga pris att gälla för all snabbladdning med kreditkort.

Priser på snabbladdning

Laddpriser på snabbladdningsstaion (>22 kW)

Kampanjpris med laddkort: 2,50 kr/kWh* (ordinarie upp till 4,50 kr/kWh)

Med kreditkort via webbsida: 4,95 kr/kWh**
Med kreditkort i kreditkortsterminal på snabbladdaren: 50 kr per laddning (tillfälligt pris)

** Minsta avgift är 10 kr

Priserna ovan gäller för all laddning på snabbladdare, oavsett elbilstyp.

Priser på destinationsladdning

Laddpriser på destinationsladdning (3,7-22 kW)

Med laddkort, om du är E.ON elhandelskund: 2 kr/kWh
Med laddkort: 2,5 kr/kWh
Med kreditkort via webbsida: 2,75 kr/kWh**

** Minsta avgift är 10 kr

Vett och elbilsetikett

Är det okej att parkera bilen vid en laddstation i flera dagar? Eller att ställa sig på trottoaren för att kunna ladda enklare? Här är några tips på vägen.

  • Sharing is caring Dela med dig av din laddbox hemma. Då blir både du och andra elbilister glada.

  • Ladda elbilen och kör vidare Använd inte laddplatsen som parkeringsplats. Flytta bilen när du har laddat klart och häng tillbaka laddkabeln ordentligt så att ingen snubblar på den.

  • Följ reglerna Att ställa dig på en handikappsplats eller på trottoaren för att komma närmare en laddstation är inte okej.

  • Tänk på att du kör tyst Vi är vana vid att bilar låter, men på el kör du tyst. Tänk på att dina medtrafikanter inte hör dig när du kommer körande.

Varför ska du välja ett laddkort från E.ON?

Vi vill att du ska kunna köra på el, oavsett var du befinner dig. Därför jobbar vi för att hitta mer effektiva lösningar som sätter dig och din elbil i centrum.

Laddlösningar för företag

Satsar ditt företag eller din bostadsrättsförening på elbilar?

Beställ ett laddkort

Vid våra publika laddstationer kan vem som vill ladda sin bil. Med vårt laddkort blir det både enklare och billigare att ladda, och dessutom är det helt gratis att beställa hem. 

* Från 1 juni till 31 oktober 2019 kan alla med E.ON laddkort snabbladda för 2,50 kr/kWh (ordinarie 4 kr/kWh) på E.ON laddstationer. Laddkortet är gratis och har ingen månadsavgift. Erbjudandet gäller endast på E.ON laddstationer och lokala undantag kan förekomma. Alla laddstationer med specifika prisuppgifter hittar du i appen E.ON Drive.