Vindel | Teckna elavtal med el från vinden - E.ON
apartment up_arrow boka_tidboka_tidcheckmark Imported Layers Copy 3Imported Layers Copy 3close_icon close_iconcontract-details direction error-messagefacebook Kalender_24x29Artboard 1 Kalender_24x29Artboard 1 rorligt_icon copygoogle_plushouse instagram_icon mailmailmap_pin_selected_map_pin EAC9921F-E050-4152-9E00-5A9E1CAFA966Type something Imported Layers Copy 2Imported Layers Copy 2 Imported Layers Copy rabatt_icon Created with bin/sketchtool. radgivning_icon Created with bin/sketchtool. sms_icon Created with bin/sketchtool. Imported Layers 7Imported Layers 7 translate_icontwitteruser-contract vattenkraft_icon copy 3Customization
Sol

Teckna elavtal med el från vindkraft

Låt vinden producera el

Välj vindkraft och ta tillvara på vinden  

Ska du teckna nytt elavtal? Hos oss kan du alltid välja el från förnybara energikällor, så som sol, vind och vatten. Att ta vara på vindens kraft som går igenom Sverige tycker vi är en häftig känsla. Temperaturskillnader skapar luftströmmar, rörelseenergi som sedan blir till vindkraft, som vi sen kan distribuera ut till våra kunder som el. Alltså kan man säga att vindkraftverken indirekt drivs av solen. Det är en riktigt smart och innovativ energikälla.

Vindkraftverk bakom gräs

Därför är vind en bra energikälla

1

Energin är förnybar

När solen värmen upp jorden skapas vindar som vi kan ta tillvara på med hjälp av vindkraftverk. Och så länge det fortsätter att blåsa så kan vi genera el till våra kunder, utan att tära på jordens resurser i onödan. Smart va?

2

Extra effektivt på vintern

En smart och positivt egenskap med just vindkraftverk är att det är effektivast på vintern, eftersom det blåser mest då. Alltså producerar vindkraftverken mest el när efterfrågan är som högst! Det kallar vi effektivt.

3

Vindkraftverk kan återvinnas

Dagens vindkraftverk har en livslängd på upp till 30 år. När vindkraftverken sedan ska tas ner kan mestadels av materialet och marken både återvinnas och återställas. Det tycker vi är hållbart!

Därför du ska välja vindkraft

Genom att välja vindel i ditt elavtal är du med och påverkar arbetet med att utveckla vindkraften. Det är nämligen så att väljer du vindel, så är du med på sikt och ökar den andelen energi, vilket betyder att ditt energival är viktigt. Du som elhandelskund kan alltså påverka så att mer energi kommer från förnybara energikällor, och att mindre energi kommer från energikällor med större påverkan.

Teckna ett elavtal och få upp till 500 kronor i välkomstrabatt

Den här sidan uppdaterades 1 mars 2019
E.ON Energilösningar (handel)