Fjärrvärme | Vi installerar fjärrvärme i ditt hem - E.ON
apartment up_arrow boka_tidboka_tidcheckmark Imported Layers Copy 3Imported Layers Copy 3close_icon close_iconcontract-details direction error-messagefacebook Kalender_24x29Artboard 1 Kalender_24x29Artboard 1 rorligt_icon copygoogle_plushouse instagram_icon mailmailmap_pin_selected_map_pin EAC9921F-E050-4152-9E00-5A9E1CAFA966Type something Imported Layers Copy 2Imported Layers Copy 2 Imported Layers Copy rabatt_icon Created with bin/sketchtool. radgivning_icon Created with bin/sketchtool. sms_icon Created with bin/sketchtool. Imported Layers 7Imported Layers 7 translate_icontwitteruser-contract vattenkraft_icon copy 3Customization
Element

Så här går det till att koppla in fjärrvärme

Åtta steg till trygg fjärrvärme  

När du vill installera fjärrvärme från oss är det enklast och mest bekvämt för dig att även låta oss ta ansvar för att koppla ur din gamla värmeanläggning och installera din nya fjärrvärmecentral.

Så här går det till att koppla in fjärrvärme

1. Planering
Vi kommer hem till dig för att tillsammans gå igenom var vi ska placera din fjärrvärmecentral och hur vi ska dra rör och ledningar på smidigaste sätt.

2. Markering av ledningar

Innan vi gräver upp gatan för att dra fjärrvärmerör markerar vi de rör och installationer som redan finns, t ex för el, tele, bredband, vatten, avlopp och gas.

3. Grävarbete
När vi grävt upp gatan gräver vi en smal kanal till din husvägg. Vi gör sedan ett hål i grundmursväggen där rören ska gå in i din villa.

4. Montering av rör

När rören är på plats och avstängnings-ventilen har monterats, svetsas de samman och provtrycks så att vi ser att allt är i sin ordning.

5. Återställning av mark

Vi fyller igen gatan och eventuella kanaler i din trädgård. Samtidigt tätar vi hålet där rören går in i din grundmursvägg. Senare asfalteras även gatan på nytt. Se exempel på hur tidplan för markarbete kan se ut.

6. Installering av fjärrvärmecentral
Samma dag som vi kopplar ur din gamla värmeanläggning monterar vi din nya, nätta fjärrvärmecentral och kopplar på fjärrvärmen.

7. Städning

Våra montörer grovstädar efter sig och sen återstår det bara för dig att göra i ordning och inreda ditt nya rum.

8. Besiktning
Vi gör en ut- och invändig besiktning och går igenom fjärrvärmecentralens funktioner med dig.

Hur länge håller då din nya fjärrvärmecentral? Vi räknar med en livstid på 20 till 25 år för en värmeväxlare. Men precis som alla tekniska installationer behöver den regelbundet ses över.

Den här sidan uppdaterades 11 juni 2018