Fördelar gas | Driftsäkert och miljövänligt - E.ON
apartment up_arrow boka_tidboka_tidcheckmark Imported Layers Copy 3Imported Layers Copy 3close_icon close_iconcontract-details direction error-messagefacebook Kalender_24x29Artboard 1 Kalender_24x29Artboard 1 rorligt_icon copygoogle_plushouse instagram_icon mailmailmap_pin_selected_map_pin EAC9921F-E050-4152-9E00-5A9E1CAFA966Type something Imported Layers Copy 2Imported Layers Copy 2 Imported Layers Copy rabatt_icon Created with bin/sketchtool. radgivning_icon Created with bin/sketchtool. sms_icon Created with bin/sketchtool. Imported Layers 7Imported Layers 7 translate_icontwitteruser-contract vattenkraft_icon copy 3Customization
Pojke med kanelbullar

Driftsäker uppvärmning som skonar miljön

Fem goda skäl att välja gas för ditt hem

Väldigt enkelt

Gasen kommer i en ledning hem till dig, precis när du behöver den – och i takt med att den används. Inga beställningar att hålla reda på, ingen lagring och inga transporter.

Oavsett vad du använder gasen till så är den enkel att reglera och anpassa. Och den fungerar utmärkt tillsammans med annan uppvärmning. Vi hjälper dig med allt från att koppla in gasen till att serva din anläggning, ge dig goda råd och finnas till hands om du behöver oss.

Helt tryggt

Gas är en säker energikälla. Idag hanteras gas i moderna system med stort säkerhetsfokus. Regelbunden service ökar också pannans livslängd och effektivitet.  

Mycket driftsäkert

Leveranssäkerheten för gas är mycket hög. Eftersom ledningarna ligger nergrävda i marken så är avbrott på grund av exempelvis väder mycket ovanliga. Gasnätet kontrolleras löpande för läckor, med hjälp av speciellt tränade hundar. Utrustningen är mycket driftsäker och lätt att underhålla, eftersom den bygger på enkel teknik.

Snällare mot miljön

Gas minskar utsläppen av koldioxid med 30 procent jämfört med olja. Utsläppen av kväveoxider halveras, utsläppen av svaveldioxid, stoft och partiklar är försumbara. Gasen består ännu så länge mestadels av naturgas, men i våra gasnät transporteras även förnybar biogas tillsammans med naturgasen. Redan idag är över 8 procent biogas, och i framtiden ska all gas vara förnybar.

Extra hemtrevligt

Många uppskattar dock gasen allra mest för de möjligheter den ger, i hela hemmet. Vad sägs om att laga mat på en modern och snabbreglerad köksspis? Många stora kockar vittnar om gasspisens fördelar och möjligheter. Du kan också ha en gasgrill på terrassen, och förlänga sommaren med gasdrivna värmare. Eller tända en mysig brasa i kaminen en kulen höstkväll, värma bastun, badtunnan eller poolen.

Så förnyar vi Sverige

Senast år 2025 ska all energi vi levererar vara förnybar eller återvunnen. Detta har vi gjort hittills för att nå vårt mål.

Vår vision 2025

Den här sidan uppdaterades 1 mars 2019
av E.ON Energilösningar (handel)