Lönsamt med solceller | En bra investering med solel - E.ON
apartment up_arrow boka_tidboka_tidcheckmark Imported Layers Copy 3Imported Layers Copy 3close_icon close_iconcontract-details direction error-messagefacebook Kalender_24x29Artboard 1 Kalender_24x29Artboard 1 rorligt_icon copygoogle_plushouse instagram_icon mailmailmap_pin_selected_map_pin EAC9921F-E050-4152-9E00-5A9E1CAFA966Type something Imported Layers Copy 2Imported Layers Copy 2 Imported Layers Copy rabatt_icon Created with bin/sketchtool. radgivning_icon Created with bin/sketchtool. sms_icon Created with bin/sketchtool. Imported Layers 7Imported Layers 7 translate_icontwitteruser-contract vattenkraft_icon copy 3Customization
Hus med solceller, barn som leker i trädgården.

Experten: ”Lönsamt att investera i solceller nu – vänta inte!”

Intresset för att installera solceller på taket har ökat de senaste åren i Sverige. Men många ställer sig fortfarande tveksamma till att börja producera sin egen el hemma.

– Många tror att det fortfarande är en ny teknik och väntar in sänkta priser, vilket är helt fel, säger Niklas Johanson på E.ON.

Billigare än förr

Att installera solceller har blivit billigare. Dels på grund av avskaffandet av tullkostnaderna för själva solcellerna, men också tack vare förmånliga investeringsstöd från staten.
– Den teknik som är dominerande inom solceller är kisel, som har en teoretisk maxeffekt. Vi är inte uppe i den ännu, men vi är inte långt ifrån, säger Niklas Johansson.

Förmånligt stöd från staten

En stor fördel med att inte vänta för länge är att staten just nu erbjuder generösa investeringsstöd till den som installerar solceller. Staten har höjt investeringsstödet till 30 procent, samtidigt som man även har tagit bort kravet på bygglov för installation av solceller.
– Att vänta in ytterligare prissänkning riskerar att sammanfalla med minskade statliga stöd, avslutar Niklas Johansson.

Ännu lönsammare när elpriserna stiger

När elpriserna stiger påverkas du inte lika mycket, tack vare att du i princip halverar din elräkning med solceller. Dessutom får du ännu bättre betalt för ditt solelsöverskott.

Testa hur mycket du kan spara

Vill du se hur mycket pengar du kan spara med solceller? Gör vår solcellskalkyl – det tar bara ett par minuter.

Den här sidan uppdaterades 8 mars 2019
E.ON Energilösningar (handel)