Så kan du ladda elbilen med solenergi - E.ON
apartment up_arrow boka_tidboka_tidcheckmark Imported Layers Copy 3Imported Layers Copy 3close_icon close_iconcontract-details direction error-messagefacebook Kalender_24x29Artboard 1 Kalender_24x29Artboard 1 rorligt_icon copygoogle_plushouse instagram_icon mailmailmap_pin_selected_map_pin EAC9921F-E050-4152-9E00-5A9E1CAFA966Type something Imported Layers Copy 2Imported Layers Copy 2 Imported Layers Copy rabatt_icon Created with bin/sketchtool. radgivning_icon Created with bin/sketchtool. sms_icon Created with bin/sketchtool. Imported Layers 7Imported Layers 7 translate_icontwitteruser-contract vattenkraft_icon copy 3Customization
Laddstation

Så kan du ladda elbilen med solenergi

Många drömmer om att minska sitt klimatavtryck och leva mer hållbart. Solceller på taket och elbil är två sätt att göra skillnad – och det går faktiskt att kombinera dem.

Tänk att vakna upp i ett hus laddat med solenergi. Morgonkaffet tillagas med hjälp av solenergi, duschvattnet värms upp av detsamma och när du tar elbilen till jobbet har du laddat upp den med hjälp av solen. Det låter kanske futuristiskt, men det är faktiskt fullt möjligt att skapa sitt eget lilla ekosystem med solenergi.

– Elbilen innehåller ett batteri. Om du ansluter det till ditt hus med solceller kan du ladda upp bilen med den solel som inte hushållet använder, säger Niklas Johansson, produktansvarig för solceller och lagringsbatteri på E.ON.

Många har i dag både solceller och laddlösning för elbil hemma i form av en laddbox. De två går utmärkt att kombinera. Laddboxen blir då bara ytterligare ett uttag dit solelen går.

Ta det steg för steg

Att både installera solceller och köpa elbil känns nog som ett både stort och kostsamt steg, men Niklas Johansson understryker att man inte behöver göra allt på en gång utan kan ta det steg för steg.

– Du kan börja med att producera din egen el med hjälp av solceller och tjäna pengar på det, dels genom att du minskar din förbrukning av köpt el, dels genom att sälja tillbaka överskottet till oss, säger Niklas Johansson. Sedan kan du gå vidare till att både lagra och ladda elen i din elbil. Det finns ingen anledning att vänta med solceller tills du har köpt en elbil, du kan skala upp efterhand.

Solcellspaket och laddbox

Hos oss får du en lönsam och trygg helhetslösning som är perfekt anpassad till dig, din ekonomi och ditt hus.

Investera i solceller

Ladda din elbil hemma med laddboxen

Den här sidan uppdaterades 1 mars 2019
E.ON Energilösningar (handel)