Mobilt BankID | Smidigt med BankID - E.ON
apartment up_arrow boka_tidboka_tidcheckmark Imported Layers Copy 3Imported Layers Copy 3close_icon close_iconcontract-details direction error-messagefacebook Kalender_24x29Artboard 1 Kalender_24x29Artboard 1 rorligt_icon copygoogle_plushouse instagram_icon mailmailmap_pin_selected_map_pin EAC9921F-E050-4152-9E00-5A9E1CAFA966Type something Imported Layers Copy 2Imported Layers Copy 2 Imported Layers Copy rabatt_icon Created with bin/sketchtool. radgivning_icon Created with bin/sketchtool. sms_icon Created with bin/sketchtool. Imported Layers 7Imported Layers 7 translate_icontwitteruser-contract vattenkraft_icon copy 3Customization

Smidigt med Mobilt BankID

Se vår film hur du använder Mobilt BankID på datorn eller i mobilen

En e-legitimation är en elektronisk motsvarighet till en vanlig legitimation, exempelvis körkort. Mobilt BankID är en typ av e-legitimation som du kan använda när du vill nå e-tjänster från din mobil, surfplatta eller en dator. Det enda du behöver är den smarttelefon eller surfplatta där du har ditt mobila BankID, och åtkomst till internet förstås.

Skaffa Mobilt BankID

Mobilt BankID utfärdas av bankerna och kan fås av alla privatpersoner som har ett svenskt personnummer. Du hämtar det genom att logga in i din internetbank. För att kunna använda ditt mobila BankID behöver du även installera BankIDs säkerhetsapp på din mobil eller surfplatta.

Om du har frågor om Mobilt BankID kontaktar du din bank.

Logga in på Mitt E.ON

För att logga in på Mitt E.ON behöver du ha Mobilt BankID. Du behöver alltså inte skapa något konto eller komma ihåg ditt kundnummer.

Klicka på ”Logga in” och fyll sedan i ditt personnummer och koden till ditt mobila BankID. Tänk på att både ditt BankID och våra avtal är personkopplade. Om ni är flera i hushållet är det bara den som står på elavtalet som kan använda Mobilt BankID för att logga in.

Logga in i appen

Om du har ett Mobilt BankID kopplat till din telefon är det enkelt att logga in i vår app. Du behöver alltså inte skapa något konto eller komma ihåg ditt kundnummer.

Tänk på att både ditt BankID och våra avtal är personkopplade. Är ni flera i hushållet är det bara den som står på elavtalet som kan använda Mobilt BankID för att logga in i appen.

Är du ny kund hos oss?

Du kan använda ditt mobila BankID för att logga in i appen så fort vi har börjat leverara el, gas eller fjärrvärme till dig. Du behöver alltså inte registrera ett konto, utan kan logga in direkt i appen.

Den här sidan uppdaterades 5 februari 2019