Anvisningsavtal | Gör ett aktivt val istället - E.ON
apartment up_arrow boka_tidboka_tidcheckmark Imported Layers Copy 3Imported Layers Copy 3close_icon close_iconcontract-details direction error-messagefacebook Kalender_24x29Artboard 1 Kalender_24x29Artboard 1 rorligt_icon copygoogle_plushouse instagram_icon mailmailmap_pin_selected_map_pin EAC9921F-E050-4152-9E00-5A9E1CAFA966Type something Imported Layers Copy 2Imported Layers Copy 2 Imported Layers Copy rabatt_icon Created with bin/sketchtool. radgivning_icon Created with bin/sketchtool. sms_icon Created with bin/sketchtool. Imported Layers 7Imported Layers 7 translate_icontwitteruser-contract vattenkraft_icon copy 3Customization
Vänner tar selfie i soffan

Vad får jag för pris om jag inte tecknar ett elavtal?

Vad är ett anvisningsavtal?

Det krävs två olika typer av avtal för att du ska få el hem till dig. Det ena är ett avtal med det elnätsbolag som äger nätet där du bor. Det andra är ett elhandelsbolag som du köper elen ifrån. Om du själv inte väljer ett elhandelsavtal när du skaffat en ny bostad blir du helt enkelt anvisad till ett av ditt elnätsbolag.

Du får alltså ett tillsvidarepris för att du inte ska stå utan el i ditt nya hem. Det är däremot mer fördelaktigt att själv välja ett elavtal. Genom att teckna ett elavtal hos oss med sol-, vind- eller vattenkraft, sparar du inte bara pengar, du är även med och förnyar Sverige.

Priset styrs av var du bor

Efter ett EU-direktiv är Sverige idag indelat i fyra elområden med olika elpriser. Ta hjälp av kartan för att se vilket anvisningsavtal som gäller för dig.

Alla priser anges i öre/kWh. Årsavgift tillkommer (480 kr/år inklusive moms).

Priser anvisningsavtal för elområde 1

Elpris inklusive moms: 95,25

Priser anvisningsavtal för elområde 2

Elpris inklusive moms: 95,25

Priser anvisningsavtal för elområde 3

Elpris inklusive moms: 96,50

Priser anvisningsavtal för elområde 4

Summa elpris inklusive moms: 97,75

Den här sidan uppdaterades 5 mars 2019
av E.ON Energilösningar (handel)