apartment up_arrowboka_tidboka_tidcheckmark Imported Layers Copy 3Imported Layers Copy 3close_icon close_iconcontract-details direction error-messagefacebook rorligt_icon copygoogle_plushouse instagram_icon mailmailmap_pin_selected_map_pin Type something Imported Layers Copy 2Imported Layers Copy 2 Imported Layers Copy rabatt_icon Created with bin/sketchtool. radgivning_icon Created with bin/sketchtool. sms_icon Created with bin/sketchtool. Imported Layers 7Imported Layers 7 translate_icontwitteruser-contract vattenkraft_icon copy 3Customization
Solfarmare på taket

Grattis Solfarmare!

När vi i våras efterlyste solfarmare kunde vi aldrig ana att intresset var så här stort. Bland de nästan 8 000 bidrag vi fått in, finns otaliga fantastiska människor och historier. Helst hade vi förstås velat ge solceller till dem allihop, men efter hårt juryarbete kan vi nu presentera fem lyckliga vinnare, som nu blir solfarmare!

Här är vinnarna

Joseph Bautista, Järna
Sjuttiotalshuset i Järna hade värmealstrande solfångare när familjen flyttade in. Men nu behöver hela taket renoveras – och vad bättre att ersätta med än solceller? Så tänkte Joseph och så tänkte vi. Att detta är ett skönt generationsboende med halva släkten gör inte saken sämre.

Uplands Honung och Göran Sundström, Vänge
Uplands Honung är ett familjeföretag som driver en ekologisk biodling. De har i många år kämpat för ett miljövänligt och klimatsmart arbetssätt och vill att bina ska göra maximal nytta – och de själva minimal skada –  i naturen. Nu kommer även solenergi att kunna bidra till att skapa deras ”solsken på burk”.

Einar Bodström/Bostadsrättsförening i Mälarhöjden
Med ett punkthus på den högsta kullen i Mälarhöjden i södra Stockholm har denna bostadsrättsförening orden ”bidra till en bättre värld” inskrivna i själva stadgarna. Hittills har det inneburit bergvärme, utökad vindisolering och egen kompost. Nu blir det även solpaneler!

Kajsa Löfstedt, Mörbylånga 
Kajsa Löfstedt med sambo driver ett snickeri på Öland. Verksamheten är småskalig och lokalen är från 1918. Tillsammans arbetar de med möbel- och finsnickeri samt textildesign. De har länge drömt om att utveckla ett modernt kretslopp. Nu hjälper solceller till att förverkliga den drömmen.

Josefin Karlsson, Mjölby
Till det lilla 1700-tals torpet i Mjölby åker Josefin med familj så ofta de bara kan. De stuvar in sig i sin gasbil och åker från Stockholm till lugnet och enkelheten.  I sin vardag gör de vad de kan för att minska klimat- och miljöpåverkan, och då solen lyser på torpet från morgon till kväll har solceller på taket länge varit en dröm.

Juryn bestod av medarbetare på E.ON Sverige, Solar Supply och M&C Saatchi.

Den här sidan uppdaterades 27 mars 2017 av E.ON Försäljning