apartment up_arrowboka_tidboka_tidcheckmark Imported Layers Copy 3Imported Layers Copy 3close_icon close_iconcontract-details direction error-messagefacebook rorligt_icon copygoogle_plushouse instagram_icon mailmailmap_pin_selected_map_pin Type something Imported Layers Copy 2Imported Layers Copy 2 Imported Layers Copy rabatt_icon Created with bin/sketchtool. radgivning_icon Created with bin/sketchtool. sms_icon Created with bin/sketchtool. Imported Layers 7Imported Layers 7 translate_icontwitteruser-contract vattenkraft_icon copy 3Customization
Kvinna med mobil

Energipodden

Podden som pratar om hållbara transporter, förnybar energi och energieffektivisering

Energipodden presenteras av E.ON i samarbete med Veckans Affärer.

En podd om energi

I Energipodden lyfter vi innovativa energifrågor och framförallt lyfter vi tre huvudteman: hållbara transporter, förnybar energi och energieffektivisering.

I varje avsnitt möter vi olika förespråkare inom områdena som delar med sig om sina idéer och framtidsvisioner. I några utav avsnitten får vi även lära känna några av de startups som korades som vinnare i årets E-Prize - Sveriges ledande energipris för innovativa och smarta energilösningar. Poddavsnitten är tjugo minuter långa och fyllda med inspiration och viktiga insikter.

Avsnitt 1 - Hållbara transporter

Idag står transporter för en tredjedel av jordens koldioxidutsläpp och är därför den största enskilda utsläppskällan. I första avsnittet av Energipodden pratar vi om alternativa transportlösningar som i framtiden kan bidra till en hållbar utveckling. Men, vi frågar oss också hur man kan få dagens samhälle att bryta sina gamla vanor och ersätta de med nya?  

Avsnitt 2 - Greater Than

I det andra avsnittet av Energipodden fortsätter vi spåret inom hållbara transporter då vi möter den smarta startupen Greater Than! Startupen korades som en av vinnarna i årets E-Prize och vill med hjälp av digitala medel utmana försäkringsbranschen. Deras vision är att lansera en digital bilförsäkring där du helt enkelt betalar som du kör.

Avsnitt 3 – Förnybar energi

Visste du att Sverige har som mål att bli helt klimatneutrala år 2050? Därför ligger förnybar energi i fokus i det tredje avsnittet av Energipodden. Sverige är bäst i Europa på förnybar energi, men vad innebär förnybar energi och hur kan vi bli bättre inom området? Det är några frågor vi försöker reda ut i avsnittet.

Avsnitt 4 – Climeon

I det fjärde avsnittet av Energipodden möter vi ännu en vinnare av årets E-Prize – Climeon. Startupen vann priset i kategorin förnybar energi och oberoende experter har kallat idén den största uppfinningen som gjorts på hundra år när det gäller energi. Den geniala innovationen grundar sig i att utvinna el från spillvärme under kokpunkten – en idé som kläcktes under ett samtal mellan två grannar.

Avsnitt 5 - Energieffektivisering

30 procent av alla konversationer vid middagsbordet handlar om bostäder.
Det är inga frågetecken att vi älskar att prata om ämnet, men vad många inte vet är att det även är en viktig miljöfråga. I det femte avsnittet möter vi Thomas Johansson som jobbar med energiutveckling av fastigheter på E.ON samt Olof Andersson som är VD vid fastighetsbolaget Trianon. Två personer som ständigt strävar efter en minskad energianvändning i hemmen.

Den här sidan uppdaterades 23 mars 2017