apartment up_arrowboka_tidboka_tidcheckmark Imported Layers Copy 3Imported Layers Copy 3close_icon close_iconcontract-details direction error-messagefacebook rorligt_icon copygoogle_plushouse instagram_icon mailmailmap_pin_selected_map_pin Type something Imported Layers Copy 2Imported Layers Copy 2 Imported Layers Copy rabatt_icon Created with bin/sketchtool. radgivning_icon Created with bin/sketchtool. sms_icon Created with bin/sketchtool. Imported Layers 7Imported Layers 7 translate_icontwitteruser-contract vattenkraft_icon copy 3Customization
Motionssimning i öppet vatten

Motionssimning och Öppet Vatten

En träningsform som växer explosionsartat

Simning är en träningsform alla kan utöva. Och det är både nyttigt och roligt. Det enda som krävs är att man är simkunnig. Simning är den motionsform som har allra störst åldersvariation bland utövarna. Barn och ungdomar, medelålders och pensionärer – alla simmar!

Närmare en miljon svenskar motionssimmar regelbundet. Totalt görs det över 30 miljoner besök i simanläggningar runt om i Sverige varje år. Och dessutom tas det ett oräkneligt antal dopp i våra hav och sjöar på sommarhalvåret.

De flesta motionssimmar i simhallsbassänger. Träning ger färdighet, men det är stor skillnad mellan att simma i en bassäng och i havet. Så missa inte att även testa din simkunnighet i öppet vatten!

Öppet Vatten

Öppet Vatten-tävlingar har ökat i popularitet de senaste åren och är idag en av Sveriges snabbast ökande tävlingsformer. Öppet Vatten-simning utövas utomhus i hav, insjöar, älvar och vikar. Mästerskap hålls för distanser från 600 meter upp till 25 kilometer.

E.ON väljer att engagera sig i Öppet Vatten då det är en tävlingsgren där alla kan vara med och tävla - gammal som ung, elitsimmare såväl som motionär.

I sommar träffar du E.ON vid flera Öppet Vatten-tävlingar tillsammans med Svensk Simidrott. Du är välkommen att hälsa på oss, och samtidigt testa din simkunnighet i öppet vatten. Som sagt är det betydligt tuffare än att simma i bassäng. Om du klarar en kilometer i pool motsvarar det ungefär 500 meter i öppet vatten – och då ska vädret vara bra och vattnet inte alltför kallt.

En ökad medvetenhet om skillnaderna mellan att simma i öppet vatten och bassäng bidrar förhoppningsvis till färre olyckstillbud i våra hav och sjöar. Så varför inte passa på att ta det nya simmärket ’Vattenprovet öppet vatten’?

Elitsimning

Svensk Simidrotts medlemmar är verksamma inom idrotterna simning, konstsim, simhopp, vattenpolo och Masters (för simidrottare över 25 år). Ett av förbundets övergripande mål för tävlings- och träningsverksamheten är att Sverige ska vara en av de ledande simidrottsnationerna i Europa. Vi på E.ON vill genom vårt samarbete med Svensk Simidrott bidra till nya stora framgångar på alla nivåer – inklusive elitnivå.

Den här sidan uppdaterades torsdag 13:44