Halvera dina elkostnader

50 % besparing

 • Säg hej då till höga elräkningar Med solceller på taket kan du räkna med att driftskostnaden för ditt hus sänks rejält – en genomsnittlig villa sparar ca 15 000 kr om året.

 • Enkelt – vi tar hand om allt Våra energi- och solcellsexperter tar fram rätt lösning för dig och är med dig hela vägen från planering till installation.

 • Flera sätt att finansiera Det finns flera sätt att finansiera dina solceller – solcellernas höga avkastning gör dem lönsamma även om du finansierar dem med ett lån via våra partners.*

Smarta solcellspaket från

490 kr/mån*

 • Marknadsledande teknik E.ON Aura – vår egna högeffektiva helsvarta solpanel – är designad, testad och certifierad i Tyskland. Appen E.ON Home ger dig full koll.

 • Bra betalt för din solel Du får en lösning som ger dig mest värde för pengarna och bra betalt för din sålda överskottsel – spotpris + 20 öre första året.**

 • 25 års garanti Du får 12 års produktgaranti och 80% effektgaranti upp till 25 år. Vi är Europas största solcellsbolag och finns kvar under dina solcellers levnadstid på 30 år.

Din egen superkraft

100 % förnybar

 • Ren vinst från dag ett Första året går de flesta av våra kunder med vinst. Efter cirka tio år är solcellerna helt avbetalade. Därefter får du tjugo år med ren vinst.

 • Bättre koll på dina elkostnader När du blir mer självförsörjande blir du mindre påverkad av prisvariationer på elen som du köper från ditt elbolag.

 • En tydlig insats för miljön Du gör en synlig insats för att skapa ett hållbart samhälle – du inspirerar andra och solelen vi producerar tillsammans minskar Europas utsläpp av koldioxid.

Senaste nytt om solceller
15% i prisavdrag - direkt på fakturan

Uppdaterad 2020-12-17
Den nya skattereduktionen på 15% gäller bara på arbets- och materialkostnader. Vi täcker upp så att du får 15% prisavdrag på totalkostnaden av din solcellsanläggning.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Håll dig uppdaterad med Solnytt

Vill du veta allt nytt som händer inom solenergi, solceller och batterilösningar? Anmäl dig till vårt soliga månadsutskick så håller vi dig uppdaterad.

Röster från våra solcellskunder

Niclas Ljung värmer upp sin pool med hjälp av solceller

Vi sparar stora pengar på att värma poolen med solenergi.

Niclas Ljung, Malmö

En stor familj i ett stort hus drar mycket energi. Men valet att installera solceller blev en ekonomisk fullträff. Nu kan familjen Ljung i Malmö njuta av varmt vatten i poolen samtidigt som de sparar många tusenlappar.

Gustaf Öholm framför sitt sommarställe på Öland där han installerat solceller på stalltaket.

Solcellerna tillför något positivt till gården.

Gustaf Öholm, Öland

Gustaf visste att Öland är perfekt för solceller, men var rädd att de skulle förfula familjens sommarställe med anor från 1800-talet. Det visade sig dock att solpanelerna smälter väl in i miljön och tillför något positivt till gården.

Eva och Leif Sund framför sin lada i söderläge med solceller på taket.

Har man söderläge ska man inte tveka.

Eva och Leif Sundh, Stora Mellösa

– Er lada i söderläge är idealisk för solceller, tyckte grannen till Leif och Eva Sundh. Nu driver de sitt lilla vandrarhem med solenergi från ladan och paret har även installerat solceller på sitt bostadshus.

Inga-Maj Lundmark framför sitt hus med solceller. Foto: Peter Holgersson AB

Jag tipsar alla jag möter om att skaffa solceller.

Inga-Maj Lundmark, Norrköping

Det är aldrig för sent för solceller. Paret Lundmark, båda över 80 år, skaffade solceller och fick en sprudlande nystart i vardagen. Nu laddar Inga-Maj sin elcykel med ren energi och sprider ordet om solens kraft.

15% prisavdrag på solceller.

15% i prisavdrag - direkt på fakturan

Från och med 1 januari 2021 kan du få skattereduktion på grön teknik. Det nya gröna avdraget gäller inte för alla kostnader. För att göra det enkelt för dig ger vi ytterligare avdrag för övriga kostnader, så att du uppnår 15% prisavdrag på hela fakturabeloppet för dina solceller och 50% för ditt solcellsbatteri.

Vanliga frågor om solceller

Vad kostar solceller?

En normalstor solcellsanläggning på 9 kW kostar c:a 130 000 kr inklusive installation och 15% skattereduktion för grön teknik. Gör solcellskalkylen och få fri offert

Vad är fördelarna med solceller?

Med solceller på taket kan du i princip halvera din elräkning, samtidigt som du gör nytta för miljön. Dessutom höjer du värdet på ditt hus. Se alla fördelar med solceller

Hur fungerar solceller?

När solljus träffar solpanelen så skapas en elektrisk spänning mellan fram- och baksidan. Spänningen konverteras till växelström av en växelriktare, så att du kan använda strömmen hemma, lagra den eller sälja den vidare. Så fungerar solceller

Solceller i ditt område

Är du intresserad av att skaffa solceller i Stockholm, Göteborg eller Skåne? Här kan du ta reda på vad som gäller för just ditt område.

Räkna

Vill du se hur mycket pengar du kan spara med solceller? Gör vår solcellskalkyl – det tar bara ett par minuter.

Prata

Vill du prata solceller? Klicka på knappen, fyll i formuläret och låt oss ringa upp dig.
 

Prenumerera på nyhetsbrev ikon

Prenumerera

Få senaste nytt inom solceller.

* Vi samarbetar med några av Sveriges största banker som erbjuder dig förmånlig finansiering av din investering solceller. När du beställer en offert från oss kommer du att få information om hur du ansöker om separat finansiering hos dem.

Här är ett räkneexempel: 

Kreditbelopp 100 000 kr, rak amortering. Återbetalningstid 12 år. Exempelränta 2 %. Aviseringsavgift 0 kr vid digital avisering. Uppläggningsavgift 300 kr. Effektiv ränta 2,07 %. Totalt belopp att betala under lånets löptid 112 083 kr. Antalet avbetalningar är 144 st och avbetalningsbeloppet är i snitt 778 kr per månad. Detta är en förenklad kalkyl och avvikelser kan förekomma i det enskilda fallet.

 

** Vi köper överskottsproduktionen från din solcellsanläggning, för spotpris + 20 öre per kWh, under maximalt ett års tid, förutsatt att du har köpt solcellsanläggningen genom oss, använder den huvudsakligen för eget bruk, gör av med mer el än du producerar på ett kalenderår, har anläggning med installerad effekt som understiger 43,5 kWp samt har ett pågående elhandelsavtal med oss.

Det här får du när du skaffar solceller hos oss

 • Komplett solcellspaket Solpaneler, växelriktare och installation – allt ingår och är skräddarsytt för dina förutsättningar av våra experter.

 • Certifierad installation Du får en säker och trygg installation med våra certifierade installatörer.

 • Fri support Vi hjälper dig – före, under och efter installationen.

 • Långsiktig trygghet Du får 15 års produktgaranti och 80% effektgaranti upp till 25 år. Vi är störst i Europa och finns kvar under dina solcellers 30-åriga livslängd.

 • Allt enkelt samlat Som elhandelskund får du en enkel översikt med all såld och köpt el på en faktura och i en app.

 • Bra betalt för din sålda solel Lägg till vårt paket Solklart och få marknadspris + 20 öre per kWh under första året för solelen som du inte använder själv och säljer vidare.**

 • Fler smarta lösningar Uppgradera ditt solcellspaket med våra andra smarta energilösningar: solcellsbatteri, laddbox och värmepump. Du bestämmer om du vill uppgradera direkt eller senare.

wefwef